Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
Yooka-Laylee

Yooka-Laylee - Beginner tips

We hebben een aantal handige tips samengesteld om je te helpen met de kleurrijke platformgame.

HQ

Yooka-Laylee is deze maand eindelijk verschenen na een succesvolle Kickstarter-campagne in mei 2015 (je kan onze review hier lezen) en alhoewel de titel teruggrijpt naar de gouden eeuw van 3D-platformgames op de Nintendo 64, heb je misschien toch enkele tips nodig om je op weg te helpen met Yooka en Laylee. We hebben hier onder een lijst samengesteld zodat je zo goed mogelijk van start kan gaan in je strijd tegen Capital B.

Yooka-Laylee

Koop Trowzer's vaardigheden zo snel mogelijk: In het eerste half uur van de game ontmoet je een slang genaamd Trowzer, hij voorziet je van je vaardigheden in de game. Deze zijn soms gratis, maar iedere keer als je een nieuwe wereld betreedt kun je er meer kopen met veren (quills). Als deze beschikbaar zijn helpt het enorm om deze direct aan te schaffen. Als je nu bij een puzzel komt weet je dat je deze alleen maar moet oplossen, in plaats van je afvragen of je wel over de juiste vaardigheden beschikt.

Als je kan vliegen, gebruik het voor overzicht: In de tweede helft van de game, geeft Trowzer je de mogelijkheid om te vliegen, waardoor je boven de levens uit kan stijgen en om je heen kan kijken. Aangezien de kracht je energiebalk vrij langzaam leeg trekt als je vliegt (zo lang je niet te veel heen fladdert), is dit erg behulpzaam om te zien wat je kan verkennen, aangezien je vaak kan zien waar pagies (boekpagina's) zijn, waar je nog niet bent geweest, en het zorgt er voor dat je iets sneller kan rond bewegen door de vrij grote werelden.

Yooka-Laylee
Als je eenmaal kan vliegen, gebruik het om de boel te verkennen.

Haast je niet! Toen we Yooka-Laylee speelden voor de review hebben we de fout gemaakt te snel vooruit te lopen. Doordat de werelden in de game niet een belachelijk aantal pagies vereisen om vrij te spelen, betekent dit dat je al bij de laatste baas kan komen met minder dan 40 pagies op zak. Echter, heb je 100 pagies nodig om het tegen de baas op te kunnen nemen, wat betekent dat je weer terug moet en de werelden opnieuw moet uitpluizen. Het loont dus om dit te voorkomen door meteen alles te verzamelen wat je tegenkomt.

Onthoud wat je gezien hebt en waar: Er zijn veel verschillende personages en uitdagingen in Yooka-Laylee en helaas kan je niet meteen met ze allemaal aan de slag totdat je enkele vaardigheden later in de game vrijspeelt. Het is de moeite om een mentale of fysieke notitie te maken waar je deze personages of interessante plekken kunt vinden, zodat je als de tijd rijp is deze kan bezoeken voor pagies. Ditzelfde geldt als je vast komt te zitten bij uitdagingen en ze even laat liggen voor later.

Yooka-Laylee
Twozwer is zeker iemand die je in de gaten wilt houden...

Breid je werelden uit: Iedere wereld in Yooka-Laylee kan uitgebreid worden door pagies uit te geven, waardoor er meer van die wereld komt om te verkennen. Dit is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk, aangezien je een level niet 100 procent kan uitspelen zonder deze uit te breiden. Het is wel handig om alvast wat tijd door te brengen in de niet-uitgebreide wereld om er zeker van te zijn dat je weet wat je ongeveer te wachten staat in de uitgebreide stukken.

Verzamel alle quills (veren): Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar het kan dat je wordt verleid om niet iedere quill in de game te verzamelen omdat het er zo veel zijn. Aangezien Trozwer er van houdt zijn prijzen om hoog te gooien en ze niet terug komen, is het de moeite om er zoveel mogelijk direct te verzamelen. Ze dragen ook bij aan het volledig uitspelen van de game, dus als je alles gedaan wilt hebben dan heb je meer dan genoeg redenen om overal waar je komt goed op te letten.

Yooka-Laylee
Quills zijn overal te vinden, maar vergeet ze niet te pakken.

Experimenteer met puzzels: Ondanks de felle kleuren en familievriendelijke uiterlijk kunnen puzzels in Yooka-Laylee er soms wat stompzinnig zijn en enkele oplossingen vereisen dat je experimenteert. De game schuwt het niet om informatie achter te houden, dus je kan soms dingen doen die je op het eerst gezicht niet voor mogelijk hield. Enige creativiteit en het gebruik van je hersenen helpt je vaak al een eind op weg.

Bekijk de vereisten voor Play Tonics: Vroeg in de game ontmoet je een personage genaamd Vendi, deze laat je Play Tronics spelen als je voldoet aan bepaalde eisen, en het is het waard om deze altijd de controleren als je een specifieke tonic wilt. Deze voorzien je namelijk van bepaalde vaardigheden of 'buffs' (extra health bijvoorbeeld). Je kan vervolgens hiernaar toe werken en zo alle tonics vrijspelen, deze helpen je uiteindelijk behoorlijk in de game. Het moedigt ook aan om andere speelstijlen uit te proberen.

Yooka-Laylee
Play Tonics kunnen je met veel verschillende dingen helpen, waaronder gevechten.

Dat zijn ons top tips om je op weg te helpen met het spelen van Yooka-Laylee. Hebben we iets gemist? Laat het ons hieronder weten!