Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
World of Warcraft: Classic

World of Warcraft: Classic - Eerste indruk vanaf de Warcraft Summit

We werden uitgenodigd voor de Warcraft Summit in Irvine, Californië en vertellen je alles over hetgene dat we daar te zien kregen.

HQ

Warcraft bestaat inmiddels al een tijdje en veel van ons zijn opgegroeid met de reeks. Na de release van de eerste game 2,5 jaar geleden, zijn we zelf ook opgegroeid als gamers. Blizzard Entertainment viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan groots en heeft enorm veel content klaarstaan voor de franchise.

Onlangs werden we uitgenodigd voor de Warcraft Summit in Irvine, Orange County, en daar krijgen we drie van de aankomende releases in het Warcraft-universum te zien, spraken we met enkele ontwikkelaars, bekeken we enkele nieuwe 'goodies' en kregen we enkele sappige details om met jullie te delen.

Wie kan J. Allen Brack en zijn "You think you do, but you don't!"-reactie vergeten op de vraag van een fan naar een officiële World of Warcraft: Classic-server? Destijds stond dat niet op de radar, maar fans bleven er ondertussen wel naar vragen en speelden het zelfde op privéservers van andere spelers. Echter, aangezien dat niet allemaal volgens de regels ging en één voor één werden gesloten, gingen fans er vanuit dat Blizzard zelf aan iets werkte - tot die noodlottige dag en het bovenstaande antwoord op BlizzCon van de, inmiddels huidige, Blizzard-ceo.

Dat moment stamt alweer uit 2013 en de visie van het bedrijf lijkt inmiddels veranderd, nadat fans bleven vragen om de pre-uitbreiding van World of Warcraft met hun vrienden te kunnen spelen. Classic komt er aan, dat weten we. Na een raadselachtige, maar epische introductie op BlizzCon in 2017 - wat bij de meeste van ons nog steeds kippenvel oplevert - inclusief verschillende ijssmaken (wat natuurlijk leidde naar 'vanilla') van diezelfde Blizzard-ceo. De oorspronkelijk filmische trailer op het scherm liet fans geschokt en verbijsterd achter.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic

Misschien denk je dat een klassieke server voor een 15-jaar oude game niet iets is om warm voor te lopen, maar dit is niet zomaar een tijdmachine waar we het over hebben. World of Warcraft: Classic, wat gebruik maakt van dezelfde abonnementsvoorwaarden als die van Battle for Azeroth, is vernieuwd en ziet er beter uit dan ooit, maar kent afgezien daarvan weinig andere veranderingen. We hebben kort op de klassieke server gespeeld en we moeten toegeven dat World of Warcraft: Classic er beter dan ooit uitziet en als een zonnetje draait (we speelden de game weliswaar op enkele krachtige pc's).

We spraken met Ion Hazzikostas en Calia Shie op de Warcraft Summit en beide wisten te vertellen hoe aanpassingen op het algehele concept en de toevoeging van nieuwe content uit den boze was, aangezien dat van een Classic-server iets totaal anders zou maken en we daar zijn wij het roerend mee eens. Ten slotte willen de fans die 'old-school' ervaring.

De Classic-server betekent voor iedereen wat anders. Voor een ervaren WoW-speler zal het nostalgische, emotionele reis door het verleden zijn naar waar het allemaal begon en voor nieuwe spelers of spelers die nooit de vele uitbreidingen hebben gespeeld, een schone lei. Sommigen van ons wilden nooit naar level 90 'geboost' worden op de releasedag van Mists of Pandaria, sommigen van ons wilden alles helemaal opnieuw leren en dat kan soms lastig zijn als een game zo groot en overweldigend is. Hier is onze kans om de klok 15 jaar terug te draaien.

Dit wisten we allemaal al eerder, dus laten we het over de nieuwe details hebben. Hoewel we niet heel veel nieuws te weten zijn gekomen op de Summit, kregen we enkele aankondigingen betreffende de Classic-server en het belangrijkste was wanneer we aan de slag kunnen met World of Warcraft: Classic. We hebben goed nieuws - dat is sneller dan verwacht. De gesloten bèta van WoW Classic is al begonnen en kunt je ook al inschrijven om je oorspronkelijke naam op de server vast te leggen. Je kunt je ook al inschrijven om enkele in-game goodies te bemachtigen voor de release op 27 augustus. Dat klopt, WoW Classic verschijnt deze zomer.

Nu we die informatie besproken hebben (laten we eerlijk zijn, dat is het belangrijkste), kregen we ook een zeer indrukwekkende nieuwe 15 Year Anniversary Collector's Edition van de game van dichtbij te zien, die je hieronder zelf kunt bewonderen. Het pakket bevat twee 'mounts' (een voor Horde-spelers en een voor Alliance-spelers), een muismat, een pin, lithografie en een gigantisch Ragnaros-beeld bedekt in goud (waarschijnlijk geen echt goud, maar het ziet er fantastisch uit), allemaal in een schitterende 15 Year Celebration-doos.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic

Hoewel het evenement niet echt gericht was op Warcraft III: Reforged, weten we dat deze er aankomt en voor dit jaar op de planning staat. Net als de klassieke WoW-server, verandert Blizzard Entertainment niet te veel, afgezien van de visuele en technische aspecten. De game immers al 17 jaar oud, dus 4K-ondersteuning, een nieuwe gebruikersinterface en gloednieuwe graphics helpen dat wat op te schonen, en stellen hopelijk genoeg spelers tevreden.

Voor volgend jaar heeft Blizzard Entertainment onlangs bekendgemaakt dat BlizzCon dit jaar gewoon terugkeert, dus we komen ongetwijfeld binnenkort meer te weten over Warcraft. Nu vraag je je misschien af, hoe het met Battle for Azeroth zit. Geen zorgen, deze behandelen we komende week in een andere preview van het evenement die volledig in het teken staat van de nieuwe contentupdate voor World of Warcraft.

World of Warcraft: Classic
Op het evenement namen we een kijkje in een klein "Warcraft Museum", waar al de verschillende fysieke versies, wapenreplica's en concept art werd tentoonstelt.
World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic