Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
The Division 2

The Division 2 - Tips voor beginners

We hebben The Division 2 gespeeld tot we vierkante ogen hadden en hebben enkele tips om voor spelers die zich voor het eerst in de woestenij van Washington D.C. wagen.

HQ
HQ

De straten van de Amerikaanse hoofdstad zijn hard en meedogenloos - was er maar iemand om je te helpen in leven te blijven. We hebben Tom Clancy's The Division 2 de hele week gespeeld en enkele tips samengesteld om je op weg te helpen in deze uitgebreide game.

Zet je missieprioriteiten op een rijtje

Dit is misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je de hoofdmissies eerst uitvoert. Door de hoofdmissies kun je op een hoger tempo 'levelen' en verschillende opties vrijspelen, maar ze leren je ook de basis van de game en leveren geschikte uitrusting op. Vooral in het begin is dit de moeite, aangezien ze nutteloos zijn als je te lang wacht.

De hoofdmissies laten allemaal een aanbevolen 'level' zien als je er over zweeft op de wereldkaart. Als een level in het rood wordt aangegeven, wordt deze gezien als te lastig voor je huidige level (als je deze toch weet te voltooien levert dat meer ervaringspunten op). Zijn deze lager dan het aanbevolen level dan leveren deze ook veel minder op dan normaal.

Het hier en daar voltooien van een zijmissie lijkt wellicht een goede opvulling als je deze tegenkomt, maar je wilt deze zo lang mogelijk beschikbaar houden als je sneller wilt 'levelen' om die toffe bolwerken aan te pakken en in de Dark Zone de strijd wilt aangaan met andere spelers. De zijmissies gaan met je level mee, in tegenstelling tot de hoofdmissies, en leveren veel XP en bijpassende uitrusting op als je deze voltooit.

The Division 2The Division 2
The Division 2The Division 2The Division 2

Kies de meest efficiënte beginnersvaardigheden en -perks

Er zijn acht vaardigheden om uit te kiezen bij het 'levelen', maar iedere vaardigheid kan aanpast worden naar je speelstijl en aan het begin kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Als je alleen speelt, raden we aan om met de standaard 'turret' of drone te kiezen. Beide zijn namelijk uitstekende afleidingsmanoeuvres tijdens gevechten als het krioelt met vijanden. De drone kan ook gebruikt worden om te genezen (jezelf en je teamgenoten, als je met anderen speelt) als je onder vuur komt te liggen op het strijdveld. Als je vanaf het begin in een team speelt is de Resurrection Hive een verstandige keuze aan het begin. Hierdoor kun je jezelf of een andere speler weer op te been krijgen bij een benaderde situatie.

Wat de 'perks' betreft, de andere cruciale upgrade, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk je punten in de Experience Boost-kanalen te stoppen (tenminste als je sneller wilt 'levelen'). Deze perks geven je meer ervaringspunten voor verschillende prestaties, zoals 'headshots' en het raken van zwakke plekken.

Draag twee wapens met totaal andere sterke punten

In The Division 2 kun je twee wapens dragen (nadat je in de 'tutorial' het tweede wapen-slot in je 'skill tree' hebt gekozen) die je kunt verwisselen tijdens het vechten. Je kunt twee machinegeweren aantreffen die er beide goed uitzien, maar het dragen van twee wapens van hetzelfde soort of zelfs met hetzelfde bereik kan voor problemen zorgen. Zorg er voor dat je een wapen hebt voor gevechten op korte afstand en een wapen voor lange afstandsgevechten. Wij verkozen een machinegeweer met een 'scope' en een krachtige shotgun om zowel vijanden achter een muurtje op een kilometer afstand, shotgunners die vanaf de zijkant aanvallen en zelfmoordterroristen af te kunnen slaan.

The Division 2The Division 2

Zorg ervoor dat je je wapens en uitrusting aanpast

Aangezien The Division 2 een actie-rpg is, zijn er natuurlijk veel modificatieopties en aanpassingsmogelijkheden om mee aan de slag te gaan. Wat die eerste betreft, het modificatiescherm in je uitrusting- en wapen-'inventory' is er een die je iedere keer dat je een bruikbare 'mod' bemachtigt zou moeten updaten. Je kunt niet alleen enkele toffe wapens met betere statistieken verkrijgen, maar ook ervaringsbonussen voor je uitrusting en geweren - wat je verder in het avontuur helpt om het maximale level voor je personage te bereiken.

Bewaar je hulpmiddelen en crafting-componenten

Als het 'crafting'-menu beschikbaar wordt in de game, kan het verleidelijk zijn om al je hulpmiddelen en crafting-componenten te gebruiken om een tof wapen te maken. We adviseren echter daar even mee te wachten aan het begin van de game. Niet alleen vindt je al vrij vroeg enkele redelijk krachtige wapens voor je level, maar hoe langer je wacht en hoe meer middelen en componenten je verzameld, hoe krachtige je gemaakte wapen uiteindelijk wordt (ja, dat is logisch). Een andere reden om niet direct met de eerste blauwdruk aan de slag te gaan is dat je wellicht nog niet weet welk wapentype je uiteindelijk wilt hanteren.

The Division 2The Division 2The Division 2

Met deze tips ben je klaar voor de strijd in Washington D.C. en kun je sneller dan ooit 'levelen'. Tom Clancy's The Division 2 is verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

HQ