Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
Epic Mickey 2: The Power of Two

Spector over Disney: "We hadden eigen games moeten hebben"

We spraken de ontwikkelaar op Nordic Game over verhalen in videogames.

HQ

Warren Spector was vorige week op Nordic Game 19 in Malmö, Zweden en sprak daar over verhaalvertelling in games. We spraken de ontwikkelaar daar over, evenals over System Shock 3 en zijn werk voor Disney. Over dat laatste wist hij enkele interessanten dingen te vertellen.

"Ik denk dat Disney het vrij goed heeft gedaan toen ik daar was, niet alleen omdat ik daar was, maar we deden het vrij goed. De jongens bij Avalanche met Disney Infinity en mijn studio, Junction Point, met de Epic Mickey-games, en enkele anderen."

"De hele Disney Interactive-ervaring was voor mij geweldig, maar het was erg frustrerend... Star Wars, Pixar, Mickey Mouse [en Marvel], we hadden games moeten hebben, maar dat hadden we niet. En ik denk dat het zonde is dat ze intern geen games meer maken."

Op de vraag of hij de telefoon zou oppakken als Disney zou bellen, was Spector kort: "Als de omstandigheden het toelaten zou ik in een oogwenk terug naar Disney gaan."

Bekijk het volledige interview hieronder voor meer over System Shock 3 en verhaalvertelling in games.

HQ
Epic Mickey 2: The Power of Two