Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
previews
Nier: Automata

Snelle indrukken: We hebben Dragon Quest Treasures en NieR: Automata op de Nintendo Switch gespeeld

We hebben beide games gespeeld als onderdeel van een recent Square Enix-evenement in Londen.

HQ

Ik heb al een paar verschillende meningen gedeeld over de games die ik te zien kreeg als onderdeel van het recente Square Enix London-evenement, waaronder Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion, Harvestella en Valkyrie Elysium , maar ik heb een paar extra ervaringen die, hoewel vluchtig, wat tijd in de zon verdienen. En dus heb ik mijn meningen over de Switch-versie van Nier: Automata en Dragon Quest Treasures samengebracht op één plek, voor een snelle reeks indrukken na een vluchtige preview-mogelijkheid.

NieR: Automata - Het einde van YoRHa Edition

Ondanks dat nieR: Automata oorspronkelijk in 2017 uitkwam, is het nog niet gelanceerd op de Nintendo Switch, wat des te merkwaardiger was omdat ontwikkelaar Platinum Games een goede relatie heeft met Nintendo, zoals te zien is in de Bayonetta-serie. Maar gelukkig komt er binnenkort een einde aan die periode van wachten, want NieR debuteert op 6 oktober op het hybride platform en voor die datum, als onderdeel van een Square Enix-evenement in Londen, had ik de kans om hands-on te gaan met de Switch-editie om te zien hoe het zich in prestatie-zin opstapelde.

En meteen is het duidelijk dat deze game erg goed werkt op Nintendo's systeem, ook al zou je aannemen dat de snelle gevechten zouden lijden onder de technologische beperkingen van het platform. Maar dat doet het niet, of in ieder geval nauwelijks. Er zijn elementen die niet bepaald vloeiend worden aangeboden, vooral het richtsysteem, waarbij je een beetje met de joysticks van de Joy-Cons moet vechten om de perfecte foto te maken, en evenzo, omdat NieR graag verschillende camerahoeken gebruikt, waarvan er veel behoorlijk zijn uitgezoomd, levert dit vaak een aantal uitdagende beelden en scènes op het kleinere handheld-scherm van de Switch op.

Toch, ook al is dit het geval, de daadwerkelijke gameplay is erg vloeiend en werkt super goed. De gevechten behouden hun snelle karakter en de graphics zelf (hoewel niet op hetzelfde niveau als de console- of pc-edities van het spel) zijn meer dan goed genoeg voor een draagbaar spelsysteem. Platinum Games heeft goed werk geleverd door deze toch al fantastische videogame naar een nieuw medium te brengen, en als je nog niet de kans hebt gehad om deze titel te ervaren, zou de Switch-versie geen slechte plek zijn om te beginnen wanneer deze over een paar weken debuteert.

HQ
Nier: AutomataNier: AutomataNier: Automata

Dragon Quest Schatten

Ik was geen grote fan van de Dragon Quest-serie voordat ik Dragon Quest Builders 2 speelde, maar die game bracht mijn aandacht naar de serie en deed me het waarderen. Dus toen ik zag dat de aankomende Dragon Quest Treasures speelbaar zouden zijn op het evenement in Londen, was ik enthousiast om erin te springen en te zien wat de openingsgedeelten van het spel te bieden hadden. Voor degenen die het zich afvragen, deze titel draait om broers en zussen Erik en Mia, die na hun leven aan boord van een Viking-longship te hebben doorgebracht, besluiten dat het tijd is om alleen op zoek te gaan naar schatten, met de hulp van twee ongewone, bovennatuurlijke wezens. Dit bizarre dierlijke duo - dat in wezen een roze kat met vleugels en een groen varken met vleugels is - leidt Erik en Mia naar een portaal naar het land van Draconia, waar de zoektocht naar schatten begint.

De game speelt op dezelfde manier als andere Dragon Quest-titels, in die zin dat je een team van monsters ontwikkelt die je helpen bij het verkennen en vechten. Monsters zullen tegenstanders aanvallen om je te beschermen, terwijl je ze ook kunt gebruiken om schatten te lokaliseren of zelfs nieuwe gebieden te bereiken die anders te voet ontoegankelijk zouden zijn voor Erik en Mia. En je zult dit willen doen, want het vinden van de best mogelijke buit is cruciaal voor het progressiesysteem van het spel, dat draait om het opgraven van schatten, het terugbrengen naar je basis en het gebruik van het geld dat het waard is om je basis uit te breiden.

Ik ga mijn gedachten over deze game nu kort houden, omdat de demo die ik mocht spelen op zich slechts kort was, maar ik zal eraan toevoegen dat de graphics en de kunststijl beide zorgen voor een zeer boeiende ervaring, en de titel als geheel speelde erg goed op de Nintendo Switch en paste echt bij het platform. Voeg daarbij het kenmerkende charisma en de charme van de Dragon Quest-serie, die in elk personage te vinden is, en het is vrij duidelijk dat Dragon Quest Treasures zich ontwikkelt tot een van de beste titels van december.

HQ
Nier: AutomataNier: AutomataNier: Automata