Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
reviews
Hard West 2

Hard West 2 Zoekertjes

We hebben een reis naar het Amerikaanse Westen gemaakt om op jacht te gaan naar de Ghost Train in het strategie-vervolg van Ice Code Games.

HQ

Een paar maanden geleden had ik de kans om het eerste uur of zo van Ice Code Games' turn-based strategy sequel, Hard West 2, te bekijken. Het was hier dat ik mijn eerste voorproefje kreeg van wat dit verschillende ontwikkelingsteam deed met de bovennatuurlijke westerse ervaring, en hoewel ik merkte dat de game absoluut geen wandeling in het park was, zijn het over het algemeen meer snelle gevechten en interessante overworld trokken me echt aan. Vandaag staan we aan de vooravond van Hard West 2 dat daadwerkelijk debuteert op pc en de afgelopen dagen ben ik goed en echt ondergedompeld in deze game en heb ik alles bekeken wat het te bieden heeft.

Maar voordat ik in mijn gedachten kom, hier is een kort overzicht van de premisse en het plot van Hard West 2. In deze game leid je een groep outlaws door het Amerikaanse Westen op een wraakmissie om de snode commandant van de mysterieuze Ghost Train neer te halen, die door het land reist om zijn inwoners te terroriseren. Bekend als Mammon, bedroog deze persoon je uit je recht om de trein voor je eigen trein op te eisen, en ging vervolgens verder met het claimen van je ziel, en nu ben je hels op het vinden van de Ghost Train en het eisen van wraak op Mammon voor zijn oplichtingsmisdaden.

HQ

Het grootste deel van de gameplay speelt vanuit een top-down perspectief, waarbij je je posse van outlaws door het Westen leidt en bezienswaardigheden verkent, interactie hebt met nederzettingen om side-quests op te pikken, te genezen en te winkelen, en zelfs plaatsen vindt om gevechtssequenties te initiëren. Zodra je in gevechten komt, verschuift de gameplay naar turn-based strategie, wat betekent dat je elk personage moet bevelen en hun specifieke hoeveelheid actiepunten moet gebruiken om over een slagveld te bewegen, items te gebruiken, vijanden aan te vallen en vaardigheden op een zinvolle manier te gebruiken. Toegegeven, er zijn systemen waarmee je kunt profiteren van kills, aangezien de Bravado-monteur de actiepunten van een personage reset bij het landen van een dodelijke slag, wat op zijn beurt de mogelijkheid opent om kills te ketenen en vijanden vrij snel door te snijden.

Op dezelfde manier heeft elk speelbaar personage zijn eigen vaardigheden en vaardigheden. Gin Carter (het typische outlaw-type) kan om de haverklap een doordringende reeks schoten op vijanden afvuren, wat gemiddelde schade aanricht, maar meerdere vijanden tegelijk kan raken. De magische Flynn kan een spreuk gebruiken om van plaats te wisselen met een vijand, om ofwel wat te bemachtigen met uitzicht op hoge grond, of om een vijand recht in de gevarenzone van haar mede-posse-leden te plaatsen.

Ik wil hier fundamenteel duidelijk maken dat Hard West 2, zoals ik in mijn preview bleef zeggen, geen gemakkelijke game is. Zelfs op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad zul je merken dat je delen van het spel opnieuw speelt vanwege het falen in gevechten, en hoewel dat niet noodzakelijkerwijs een probleem is, zal iedereen die hoopt dat de turn-based strategie-gameplay in de gevechten op lagere moeilijkheidsgraden zou worden afgezwakt, zodat je je kunt concentreren op het verhaal, zich ernstig vergissen naarmate het verhaal vordert. En dit komt omdat er bepaalde systemen en ontwerpkeuzes zijn die beslissingen steeds belangrijker en impactvoller maken, of dat nu betrekking heeft op missiedoelstellingen die betekenen dat bepaalde posse-leden moeten overleven of zelfs wanneer je kijkt naar de out-of-combat healing, die gewoon niet bestaat - in plaats daarvan moet je een arts bezoeken om gezondheid te herwinnen ten koste van wat geld. Het betekent allemaal dat elke beweging die je maakt belangrijk is, omdat je soms in back-to-back gevechten terechtkomt en zonder een manier om te genezen tussen de twee, wat de uitdaging echt versterkt wanneer je een hele gevechtssequentie moet doordrukken, vaak met de helft of minder dan die van de volledige gezondheid van je posse.

Ik zal zeggen dat de gevechten niet te maken hebben met enkele van de meer typische X-COM-achtige problemen van het strategiegenre, omdat ik geen domme percentages heb gehad die in wezen betekenen dat iets minder dan 100% nauwkeurigheid falen is, en evenzo de mogelijkheid om shot ricocheting te gebruiken maakt het naderen van gevechten des te leuker, omdat je creatief kunt worden met de manier waarop je vijanden wilt neerhalen. In die zin blinkt de combat en turn-based strategy gameplay van Hard West 2 uit.

Hard West 2Hard West 2
Hard West 2Hard West 2Hard West 2

De bovenwereld zelf is ook een van de gebieden die ik het meest waardeer aan Hard West 2. Het is niet overweldigend volgepakt of te massief, maar heeft een mooie balans van interessante punten en niet te veel lege ruimte ertussenin. Elk point-of-interest beloont je meestal ook met iets nuttigs, of het nu nieuwe wapens en uitrusting zijn, of zelfs enkele speelkaarten, die worden gebruikt om individuele statistieken van elk personage te verbeteren (bijvoorbeeld gezondheid of snelheid) en kunnen worden gekoppeld als pokerhanden voor extra voordelen. Het combineert allemaal goed met de aanpassingssuite om de speler voldoende vrijheid te geven in hoe ze hun respectieve personages specialiseren en doet dit op een manier die niet overdreven complex of ingewikkeld aanvoelt.

Een van de gebieden die ik echter minder ben gaan waarderen, is het tempo van de game, omdat ik heb gemerkt dat Hard West 2 gewoon te traag aanvoelt bij iets minder dan vier keer de gameplay-snelheid - wat toevallig de maximale snelheidsoptie is. Dit is voor zowel zwerven door de bovenwereld, die in een regelmatig tempo geestdodend traag aanvoelt, als ook in gevechten, vooral wanneer je het opneemt tegen veel vijandelijke eenheden die er een eeuwigheid over doen om hun beurt uit de weg te ruimen.

Maar over het algemeen ben ik Hard West 2 echt gaan waarderen. Ik ben ervan overtuigd dat de verpletterende moeilijkheidsgraad veel spelers van zich zal vervreemden, en dat dat misschien wel de grootste afknapper is voor veel fans. Maar voor alle X-COM- en turn-based strategieveteranen die gewend zijn (en waarderen) om absoluut gehavend te raken bij het spelen van videogames, zou dit precies in je straatje moeten zijn. Alle anderen, jullie zijn gewaarschuwd.

08 Gamereactor Netherlands
8 / 10
+
Combat heeft genoeg tools om het fris te houden. Geen domme percentages die je doen twijfelen aan je gezond verstand. De Aanpassingssuite, met name het speelkaartensysteem, is een handige functie.
-
De moeilijkheid is schrijnend. Het tempo is te langzaam.
overall score
Is onze netwerkscore. Wat is die van jou? Netwerkscore is een gemiddelde van de cijfers uit alle landen