Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
previews
Deceive Inc.

Deceive Inc. hands-on impressies: Subterfuge heeft nog nooit zo zoet gevoeld

We zijn hands-on gegaan met het aankomende multiplayer-project van Sweet Bandits Studios.

Het was ongeveer een maand geleden toen ontwikkelaar Sweet Bandits Studio gameplay liet zien voor de multiplayer spy-warfare titel Deceive Inc. Het was hier dat deze game voor het eerst mijn aandacht trok, omdat de suave Spy vs. Spy-achtige gameplay iets leek te bieden dat al geruime tijd niet echt was aangepakt op de gamesmarkt. Spring vooruit naar vandaag en ik heb de luxe gehad om de game te kunnen bekijken en te ervaren hoe de multiplayer-systemen werken.

HQ

Voor degenen die het niet weten, Deceive Inc. is een strikt multiplayer-spel waarbij spionnen (of teams van spionnen) moeten beveiligen en extraheren van een locatie met een doel (een gouden aktetas). De vangst is dat elke spion die in de lobby is, hetzelfde doel nastreeft, wat betekent dat je een ware touwtrekstijl van strategie krijgt waarbij iedereen op zoek is om elkaar te bedriegen en een voorsprong op elkaar te krijgen door te profiteren van de voortgang van een andere persoon en ook door vallen en vaardigheden te gebruiken om elkaar te misleiden. Het is een free-for-all stijl van gameplay waarbij de speler altijd zijn ogen open moet houden, omdat een burger eigenlijk een rivaliserende agent in vermomming zou kunnen zijn, net als een plantenpot, dankzij de mimiekvaardigheid.

De vangst is - naast tegengestelde spionnen die problemen voor je zullen veroorzaken - het doel is niet alleen in de openbaarheid. In plaats daarvan bevindt het zich diep in een kluis die alleen toegankelijk is door drie kluisterminals op de kaart te activeren. Deze kluisterminals bevinden zich ook in kamers met extra beveiliging die alleen kunnen worden geopend door sleutelkaarten (of door ze te hacken), wat betekent dat je nieuwe vermommingen moet vinden waarmee je beperkte gebieden kunt betreden zonder dat de AI wordt opgewonden, terwijl je informatie verzamelt om ervoor te zorgen dat je deuren kunt hacken, bovenop het incognito blijven en niet de verdenkingen van rivaliserende spionnen wekken, anders zou je in de vuurlinie kunnen komen te staan.

Deceive Inc.Deceive Inc.
Deceive Inc.Deceive Inc.

En Deceive Inc. gaat nog een stap verder door ook een cast van agenten te hebben die allemaal verschillende unieke dingen doen en zichzelf kunnen uitrusten met een reeks verschillende gadgets. Larcin is bijvoorbeeld van het type Scoundrel-klasse en blinkt uit in het veroorzaken van problemen voor andere agenten door onzichtbaar te kunnen worden en items (zelfs het doel) te stelen met een melee. Cavalière daarentegen is een Tracker en is beter in het volgen van aanwijzingen die door rivaliserende agenten zijn achtergelaten, om hun dekking te kunnen blazen en ze te elimineren. Stapel dit op met gadgets die kunnen worden gebruikt voor nutsdoeleinden (zoals de Bounce Mat om je naar nieuwe hoogten te lanceren of een val te breken) of als instrumenten van agressie (d.w.z. de automatische toren die automatisch onthulde agenten zal aanvallen) of voor verdediging (neem het defensieve Umbrella Shield, dat kogels als voorbeeld kan blokkeren), en je krijgt een game met veel bewegende delen om te moeten managen.

Maar in tegenstelling tot een traditionele shooter waar te veel complexiteit vaak een belemmering wordt, werkt bij Deceive Inc. de enorme hoeveelheid opties in zijn voordeel, omdat het een brede selectie speelstijlen opent. Omdat je je alleen echt zorgen maakt over jezelf in het spel (tenzij je een teammodus speelt), kun je het spel in elk gewenst tempo nemen. Als je zin hebt om een agressieve spelmaker te zijn, kun je je concentreren op het openen van de kluis, zodat je als eerste het doel kunt pakken. Evenzo, als het lange spel meer jouw snelheid is, kun je wachten tot iemand anders het harde werk doet en dan kijken om ze af te pakken wanneer ze wachten om te extraheren. De keuze is aan jou, maar het enige dat een constante blijft, is dat tenzij je de laatste agent bent die nog leeft, je hoogstwaarschijnlijk in iemands vizier bent.

Deceive Inc.
Deceive Inc.Deceive Inc.Deceive Inc.

Deceive Inc. resoneert met een gelikt jaren 80 spionagegevoel. Dit is geen spionageoorlog van de moderne tijd, waar James Bond in wezen een huurmoordenaar is. Nee, deze game lijkt meer op het Roger Moore-tijdperk van Bond met een scheut Magnum P.I., waar maffe gadgets, uitvluchten, snorren en coltruien cool waren. En daarom gaat de gameplay, zij het met shooter-systemen wanneer de hel losbreekt, meer over kalm en verzameld blijven en niet in paniek raken onder stress. En het werkt heel goed.

Natuurlijk zijn er gebieden die me een beetje zorgen baren. Met name het feit dat je letterlijk niets anders hoeft te doen dan extraheren met het doel om te winnen, wat betekent dat bepaalde spelers heel weinig kunnen doen en nog steeds slagen door te profiteren van de chaos in het eindspel, ondanks het feit dat anderen over de kaart hebben bewogen en links en rechts doelen hebben afgeklopt om het spel naar dat punt te laten vorderen. Evenzo voelt de plunderende natuur een beetje zinloos, omdat je vrijwel overal op de kaart kunt komen zonder veel van een wegversperring te raken, wat de vraag oproept waarom je tijd zou besteden aan het openen van laden en het hacken van computers voor informatie, terwijl je in plaats daarvan gewoon een passende vermomming kunt vinden en bijna onbeperkt over de kaart kunt dwalen.

Maar over het algemeen bewijst mijn tijd met Deceive Inc. dat dit een spel is dat erg leuk wordt - nog meer als / wanneer er meer locaties zijn om te verkennen en spelmodi om te veroveren. De verscheidenheid en het unieke karakter van de gameplay zorgt ervoor dat Deceive Inc. fris en leuk aanvoelt om te spelen, en het is om deze reden dat ik enthousiast ben over de lanceringsdag, wanneer dat ook mag zijn.