Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws

Pachter: Activision "kan Game Pass dichter bij 100 miljoen abonnees brengen"

Dit gezien recente cijfers die suggereerden dat Game Pass ongeveer 25 miljoen abonnees had.

HQ

Dit jaar begon met een letterlijke bom toen Microsoft aankondigde Activision Blizzard te willen kopen, de veruit grootste overname in de geschiedenis van videogames. De deal zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond als alles volgens plan verloopt en Microsoft een stuk groter zou maken op de afdeling videogames.

Het zou natuurlijk ook een belangrijk ding zijn voor Game Pass, aangezien Activision Blizzard-titels er ineens deel van zouden uitmaken. In gesprek met Yahoo! Finance legt de beroemde analist Michael Pachter uit welke impact deze deal volgens hem zou hebben voor de abonnementsdienst. Hij zegt dat "het idee om games naar elk scherm te kunnen brengen dat je hebt een potentiële markt van 3,5 miljard mensen heeft", en dat dit "Game Pass dichter bij 100 miljoen abonnees zou kunnen brengen".

Het laatste officiële nummer dat we van Microsoft hebben over het huidige aantal Game Pass-abonnees werd onthuld in januari, toen werd bevestigd dat de abonnementsdienst 25 miljoen gebruikers heeft.

Pachter: Activision "kan Game Pass dichter bij 100 miljoen abonnees brengen"