Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
MultiVersus

MultiVersus laat extreem goede prestaties zien op PlayStation 5

De populaire brawler lijkt de standaard te zetten voor vechtgames op de current-gen console.

HQ

De vechter, MultiVersus, is snel een hit geworden. Hoewel de game nog in beta is, heeft het al vijf miljoen spelers en is het momenteel de op drie na grootste game op Steam. Met een gemiddelde van meer dan 70.000 spelers en een piek van 150.000 in de eerste week, verslaat MultiVersus zowel Apex Legends als Grand Theft Auto V en alleen de eeuwige top drie games van Counter-Strike: Global-Offensive, Dota 2 en Lost Ark heeft meer spelers.

Er is veel om van te houden over MultiVersus. Of het nu gaat om de coole personages, de spelervriendelijke benadering van live service of de waanzin die je echt nodig hebt in dit soort luchtige titels. Maar voor degenen die echt om prestaties geven en hun competitieve spieren willen trainen, zul je blij zijn om te horen dat MultiVersus ook op technisch gebied toonaangevend is, tenminste als je toevallig een PlayStation 5 gebruikt.

Nigel Woodall, een gerespecteerde tester die gespecialiseerd is in "input lag", heeft zijn resultaten gepresenteerd op zijn Twitter-account, waar hij in een indrukwekkend gedetailleerde studie heeft ontdekt dat sony's current-gen console slechts 31,47 milliseconden vertraging heeft. Maar wat betekent dat eigenlijk? In een notendop betekent het dat de stoot of trap sneller komt dan in elk ander vechtspel, met ten minste twee frames. Het klinkt misschien niet als veel, en voor de meesten is het geen groot probleem, maar het kan alles betekenen voor degenen die hun MultiVersus-games bloederig serieus nemen. In een online game kunnen deze vertragingen het verschil betekenen tussen de zoetheid van de overwinning en een bittere nederlaag. Als je games als Mortal Kombat 11, Dead or Alive 6 en Street Fighter V vergelijkt, hebben ze tussen de vier en zes frames met meer invoervertraging op hetzelfde platform.

Voor Sony zelf zijn dit soort resultaten natuurlijk uiterst belangrijk omdat professionele gamers vertrouwen op snelle responstijden, en aangezien Sony mede-eigenaar is van de EVO Championships, willen ze uiteindelijk dat gamers op hun consoles concurreren.

MultiVersus