Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
Fortnite

Fortnite gestreamd door meer dan vier miljoen mensen op Xbox Cloud Gaming

Een miljoen daarvan waren nieuw in het Xbox-ecosysteem.

HQ

Bijna drie maanden geleden lanceerden Epic en Microsoft een nieuw concept voor Fortnite dat het mogelijk maakte om het met Xbox Cloud Gaming te spelen zonder dat er een abonnement nodig was. Hierdoor werd het ineens weer mogelijk om Fortnite op iOS te spelen, iets wat al jaren niet meer mogelijk is door een vete over microtransacties tussen Apple en Epic.

En het lijkt erop dat mensen daar heel graag naar hebben uitgekeken. Tijdens het kwartaalrapport van Microsoft van gisteren onthulde de CEO Satya Nadella dat meer dan vier miljoen mensen Fortnite op Xbox Cloud Gaming hebben gestreamd, en een miljoen daarvan waren "nieuw voor het ecosysteem".

Xbox Cloud Gaming kan worden gebruikt met de meeste dingen met een relatief moderne webbrowser, en is onlangs ook toegevoegd voor Samsung Smart TV. Microsoft heeft eerder gezegd dat ze honderden miljoenen mensen die videogames spelen gestreamd willen hebben, en we gaan ervan uit dat er meer games zullen worden toegevoegd (Halo Infinite zou een no-brainer moeten zijn) die op deze manier zonder extra gedoe kunnen worden gespeeld.

Fortnite