Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
Minecraft

Nee, er zullen geen NFT's zijn in Minecraft

Mojang weigert gewoon en zegt dat het de game en de community zou breken.

HQ

Ongeveer een jaar geleden zag het er nog naar uit dat NFT's een groot deel van de toekomst van videogames zouden zijn, in feite een nieuwe manier voor bedrijven om geld te verdienen aan ons gamers en onze hobby om te zetten in een marktplaats.

Maar dit werd beantwoord met een overweldigende terugslag van gamers over de hele wereld, en zelfs als sommige bedrijven zoals Square Enix en Ubisoft NFT's nog steeds een geweldig idee vinden, zijn anderen veel terughoudender geweest. Nu kunnen we de Minecraft-maker Mojang stevig in de laatste categorie plaatsen.

In een lange post op de officiële website zeggen ze dat dit iets is dat ze weigeren te implementeren en beweren ze ook dat het de fundamenten van het spel zou vernietigen, omdat NFT 'modellen van schaarste en uitsluiting kan creëren die in strijd zijn met onze richtlijnen en de geest van Minecraft'. Mojang is ook bang dat het de gebruikersbasis kan splitsen en kan leiden tot "een scenario van de haves en de have-nots". Ze eindigen hun betoog als volgt:

"Als zodanig, om ervoor te zorgen dat Minecraft-spelers een veilige en inclusieve ervaring hebben, mogen blockchain-technologieën niet worden geïntegreerd in onze Minecraft-client- en servertoepassingen en mogen ze ook niet worden gebruikt om NFT's te maken die zijn gekoppeld aan in-game content, inclusief werelden, skins, persona-items of andere mods. We zullen ook nauwlettend toezien op hoe blockchain-technologie in de loop van de tijd evolueert om ervoor te zorgen dat de bovenstaande principes worden achtergehouden en bepalen of het veiligere ervaringen of andere praktische en inclusieve toepassingen in gaming mogelijk maakt. We hebben echter op dit moment geen plannen om blockchain-technologie in Minecraft te implementeren."

Kortom, geen NFT's in Minecraft, en we gaan ervan uit dat ongeveer 0% dat je dit leest een traan zal laten over deze prachtige beslissing.

Minecraft