Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
NBA 2K19

NBA 2K19 coverster - Giannis Antetokounmpo

Milwaukee Bucks-forward Giannis Antetokounmpo staat op de cover van NBA 2K19 en we reisden af naar Athene om hem te ontmoeten.

HQ

Het is 34 graden in de schaduw en de hitte is misselijkmakend. We liggen uitgerekt op het gras voor de conferentiezaal van het Hilton Athene en krijgen gekoelde drankjes in afwachting voor de onthulling van 2K Sports coverster voor NBA 2K19. Een bezwete marketingmanager vraagt of we klaar zijn en verontschuldigt zich waar het wachten, terwijl hij de persoon vervloekt die per ongeluk het nieuws heeft uitgelekt dat de Griekse forward van de Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo, dit jaar de cover siert.

NBA 2K19
Ook wel The Greek Freak genoemd dankzij zijn lengte van 2,11 meter, 100 kilo en zijn agressieve speelstijl.

Een minuut later luisteren we hoe Visual Concept's communitymanager Ronny2K uitlegt hoe de keuze voor NBA 2K19 is gevallen op Antetokounmpo. Basketbal is de afgelopen jaren "internationaler" geworden, wat de reden is waarom men aan het begin van het jaar heeft besloten op zoek te gaan naar een Europese speler voor de voorkant van de game. Enkele minuten later beklimt de gigantische Bucks-ster, vaak The Greek Freak genoemd, het podium en torent hij boven ons uit met zijn 2 meter en 11 centimeter.

Persoonlijk zijn we enigszins verrast dat Antetokounmpo op de cover staat dit jaar. Geschokt is misschien een beter woord. Niet door zijn vaardigheden, in tegendeel. The Greek Freek is een beest op het veld, een krachtige en super atletische All-Star die de afgelopen twee seizoenen fantastisch heeft gespeeld. Tegelijkertijd is hij geen gigantische superster, zoals de spelers die de laatste tien NBA2K-games op de voorkant stonden. Kobe Bryant, Michael Jordan, Kyrie Irving en LeBron James hebben allemaal hun gezicht geleend aan de reeks en dit jaar waren we overtuigd dat 2K Sports zou proberen om James Harden, Steph Curry of misschien Ben Simmons te strikken.

NBA 2K19

Echter draait het blijkbaar om meer dan pure bekendheid voor Visual Concepts en 2K Sports bij het selecteren van hun coversterren. De studio benadrukt zorgvuldig dat ze alleen willen werken met spelers die daadwerkelijk van hun games houden en NBA 2K daadwerkelijk in hun vrije tijd spelen. Dat is iets wat Giannis Antetokounmpo jarenlang heeft gedaan. Zijn in-game 2K-rating is zelfs een van de belangrijkste drijfveren geweest voor zijn echte vaardigheden op het veld, wat natuurlijk enorm tof is om te horen.

"Aangezien ik op nu op de cover sta, verwacht ik dat mijn rating gemaximaliseerd wordt", grapt Giannis. "100! Nee, maar ik had vorig jaar in de game een rating van 94 en als ik nu opklim naar 95 ben ik supertevreden. Ik ben niet echt perfect als speler en om die reden is er zeker ruimte voor verbetering, altijd. Toen ik voor het eerst in NBA 2K zat had ik een rating van 60, wat mij altijd heeft gemotiveerd om beter en beter te worden, de afgelopen vijf jaar."

We kregen een korte promovideo over zijn carrière te zien: van de middelbare school in Athene tot zijn 'rookie' seizoen in de NBA en vervolgens tot zijn eerste wedstrijd als All-Star. De vertelstem in de video blijkt die van Giannis' moeder, iets wat hem lichtelijk emotioneel maakt.

"Toen de studio mij vroeg om enkele sleutelwoorden om te schrijven die ik op de cover wilde hebben, waren de naam van mijn broer, moeder, vader en de Griekse vlag natuurlijk erg belangrijk. Ik ben geboren in Nigeria en verhuisde als een jonge jongen naar Athene en het feit dat Griekenland als met open armen verwelkomde en hun land, erfgoed, cultuur met ons deelde, heeft mij natuurlijk gevormd tot de persoon en speler die ik vandaag ben."

NBA 2K19

Take Two besprak ook de release van de 20th Anniversary Edition van NBA 2K19 en die versie bevat LeBron James op de cover, iets wat Giannis trots maakt.

"Ik was geschokt toen ik vanmorgen wakker werd en zag dat LeBron bij de Los Angeles Lakers had getekend. Tegelijkertijd ben ik nu blij hem niet vier keer per jaar te hoeven tegen te komen. Twee is meer dan genoeg", vertelt hij lachend.

De sfeer is luchthartig en ontspannen. Giannis is blijkbaar supertrots dat hij op de cover staat van de beste basketbalgame op de markt en we kregen ook de eerste screenshot van de game te zien, waarop Giannis naar het scherm toe rent en er op wijst dat ze eindelijk zijn erg summiere baard goed hebben gekregen.

Enkele tellen later is het event in Athene voorbij, inclusief de teleurstelling over het gemis aan daadwerkelijk gameplay of informatie over nieuwe opties. We krijgen te horen later deze zomer daarvoor een fatsoenlijk previewevent krijgen. NBA 2K19 wordt waarschijnlijk weer goed, zoals alle andere 19 games die we hebben gekregen van Visual Concepts. De versie van afgelopen jaar werd echter geplaagd door microtransacties en hopelijk valt men hier niet mee in herhaling bij NBA 2K19. De concurrentie lijkt ook zwaarder deze herfst, waarbij EA de nodige moeite stopt in de terugkeer van NBA Live 19 met 76ers-forward Joel Embiid op de cover. Op 11 september weten we welke game het beste is en kunnen we Giannis online uitdagen, aangezien hij voordat we het hotel verlaten belooft de game vaker te spelen dan die van vorig jaar.

NBA 2K19
Er zijn twee covers voor NBA 2K19 en LeBron James siert die van de 20th Anniversary Edition.