Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

Game van het jaar - Beste uitbreiding van 2018

Deze nieuwe content en uitbreidingen maakten enkele fantastische games nog beter.

HQ

Het gamejaar komt ten einde en dat betekent dat we rekening opmaken voor 2018. We hebben de nodige hoogte- en dieptepunten gezien dit jaar. Van terugkerende klassiekers, games uit voorgaande jaren die van content werden voorzien, verschijnende en verdwijnende nieuwkomers en heel veel mooie gamebelevingen. Vandaag gaan we in de Game van het jaar-uitreiking verder met de vijfde categorie: Beste uitbreiding van 2018.

Eervolle vermelding(en): Destiny 2: Forsaken, Assassin's Creed: Curse of the Pharaohs, en World of Warcraft: Battle for Azeroth.

5. Splatoon 2 - Octo Expansion

Nintendo volgt normaal gesproken niet het voorbeeld van anderen en hun DLC en uitbreidingen zijn daar geen uitzondering op. In plaats van ze snel na de game uit te brengen moeten we er vaak een tijdje op wachten, maar dat is vaak ook de moeite.

Deze zomer zagen we de release van de Octa Expansion voor Splatoon 2, bijna een jaar na de game op de Nintendo Switch verscheen. Het voegt een nieuwe singleplayercampaign toe waarin je als een Octoling speelt en biedt spelers nieuwe gameplaymechanismen en veel levels om te veroveren. En dit was veel substantiëler dan het bestaande aanbod van de game. Het introduceerde betekenisvolle content om in je eentje te ontdekken, veel meer uitdaging en dat allemaal verpakt in een smaakvol en gevarieerd pakket.

HQ
Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

4. Total War: Warhammer II

The Creative Assembly heeft twee voortreffelijke uitbreiding voor Total War: Warhammer II uitgebracht met Rise of the Tomb Kings (januari) en Curse of the Vampire Coast (november) en eigenlijk zien we deze als één grote uitbreiding die veel hoogwaardige content toevoegt aan een al enorm aantrekkelijke game.

De uitbreidingen voegen verschillende nieuwe opties en gameplaysystemen toe aan hetgene dat al beschikbaar is, een nieuw ras in Tomb King en vier Vampire Lords in Vampire Coast. Het fijne is dat ze niet alleen nieuwe content toevoegen, maar ook de game zelf updaten en interessanter maken - precies wat we willen van een uitbreiding. De gameplaymechanismen die ze introduceren veranderen ook de speelwijze en hoe het slagveld werkt, wat enorm verfrissend werkt.

HQ
Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

3. Prey Mooncrash

Mooncrash werd op de E3 met een uitstekende trailer aangekondigd, begeleid door Dead or Alive's You Spin Me Round. De DLC voor Prey biedt iets vrij unieks in de wereld van AAA-games. Het is namelijk een soort van remix, een 'roguelike' remix als je wilt, van vele ingrediënten die in de game te vinden waren. Hoewel Prey geen enorm commerciële succes was is het bemoedigend dat Bethesda en Arkane de tijd en moeite nemen om een waardevolle uitbreiding te maken.

Hoe zit het dan met de gameplay? Spelers moeten het tegen de Typhon opnemen en proberen uit te vogelen wat er gebeurd en zien een simulatie van de gebeurtenissen. Het is een toffe opzet doordat er willekeur wordt toegevoegd, waardoor vijanden en de voorwerpen zich keer op keer verplaatsen. Op vele manieren is Mooncrash op zichzelf een volwaardige game en het biedt genoeg nieuwe content, maar is biedt vooral een geweldige uitdaging en kans om je vaardigheden op de proef te stellen na het voltooien van de daadwerkelijke game.

HQ
Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

2. Mario + Rabbids: Donkey Kong Adventure

Toen Ubisoft aan de Donkey Kong-uitbreiding voor Mario + Rabbids begon was het niet van plan om deze zo groot te maken als het is geworden, maar het avontuur bleef alsmaar groeien terwijl ze aan de nieuwe campaign werkt en daarbij ook de nieuwe gameplaymechanismen plus Donkey Kong als speelbaar personage in deze wonderlijke strategiemix.

Mario + Rabbids innoveerde het turn-based strategiegenre enigszins door de dynamische bewegingsopties, die voor veel meer variatie zorgde dan we meestal zien in dit soort games. Zoals verwacht voegt iemand als Donkey Kong nog veel meer dynamiek en variatie toe aan het speelveld, vooral omdat hij een beetje werkt als een 'tank'-personage en je hem dus kunt gebruiken om de aandacht vijanden te trekken, zijn teamladen kan klaar stomen en aanvalle heeft die een heel gebied treffen.

Donkey Kong Adventure is een uitbreiding zoals het moet en, ondanks het pittige prijskaartje, zeker de moeite om op te pikken als je iets meer uit Mario + Rabbids wilt halen.

HQ
Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden CountryXenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

1. Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

Xenoblade Chronicles 2 verscheen afgelopen jaar en was een voortreffelijk game die jammer genoeg door velen over het hoofd is gezien. Torna biedt een nieuw avontuur en is eigenlijk meer een vervolg dan een uitbreiding, maar niet van dezelfde grootte als de daadwerkelijk game. Echter is de uitbreiding op een bepaalde manier nog veel memorabeler dankzij diens verhaal en focus. Er is minder sprake van Blade-management en meer zijverhalen om te verkennen, als je wilt.

Het plot speelt zich honderden jaren voor de hoofdgame af en volgt Lora op haar avonturen. Het is een gloednieuw verhaal, een waarvan je zonder voorkennis kunt genieten, maar het geeft zeker enkele antwoorden aan fans van de reeks. Het is enorm interressant om te weten waar Alrest eindigt na het conflict dat centraal staat in Torna - The Golden Country. De kerngameplay wordt behouden, terwijl enkele andere gameplaysystemen worden ingeperkt (en er ook enkele nieuwe worden toegevoegd). Hierom is Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country onze beste uitbreiding van 2018.

HQ
Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country

Wat was jouw favoriete uitbreiding dit jaar?