Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
gadgetberichten

JBL Reflecteren Aero

Oortjes voor een actieve luisteraar.

Heb je soms het gevoel dat vandaag niet de dag is om te sporten? Het is grijs buiten en de regen kan je perfect goede hoofdtelefoon verpesten. Dus waarom zou je risico's nemen? En zonder koptelefoon word je misschien gedwongen om je buren gedag te zeggen, tenzij je er ongemerkt langs weet te sluipen. JBL heeft een oplossing voor deze problemen en heet Reflect Aero-oortelefoons.

De eerste indruk is gemengd. Het pakket bevat oortelefoons, een plastic draagtas voor opladen en transport, 's werelds kortste oplaadkabel en drie verschillende sets van zowel siliconen tips als POWERFINS-verbeteringen die helpen om die oortelefoons op hun plaats te houden. Vanaf nu zal ik deze POWERFINS gewoon earfins noemen.

JBL Reflect Aero

Alle spullen voelen aan als een kwaliteitsproduct en de draagtas in aangenaam licht. De verpakking heeft geen hoesje voor die oordopjes en oorvinnen, maar je kunt ze altijd terugzetten in de originele kartonnen verpakking, al voelt dat niet als een oplossing voor de lange termijn. Een soort extra draagtas zou een goede toevoeging zijn geweest.

Zoals ik al zei, de draagtas is licht en klikt het deksel met een stevig gevoel dicht. De oortjes klikken ook op hun plaats met behulp van een magneet, maar ze klikken niet altijd op hun juiste plaatsen. Tot nu toe ben ik altijd genoodzaakt geweest om die oortjes aan te passen, omdat anders het deksel niet goed gesloten kan worden.

Beginnen met het gebruik van de oortelefoons is eenvoudig, maar om ze daadwerkelijk te gebruiken, moet je JBL's eigen software downloaden. Hiervoor hoor je geen piep, ook al is de verbinding met een smartphone anders tot stand gekomen. Software bevat bijvoorbeeld een equalizer en een kans om de tactiele schakelaars van de oortelefoons naar wens aan te passen. Voor mij was de gelijkmaker het belangrijkste, en daarmee mocht ik de audio-eigenschappen naar wens aanpassen. Er zijn een paar basisinstellingen voor bijvoorbeeld jazz en clubmuziek, maar om de een of andere reden niet voor basisrock. Gelukkig zie ik het niet als een probleem.

De basisinstellingen van de tactiele schakelaars van de oortelefoon zijn zo ontworpen dat je rechteroortelefoon nummers verandert en de linker is voor het aanpassen van ruisonderdrukking. U kunt ze ook gebruiken voor volumeregeling of om iets volledig uit te schakelen. Ik heb de telefooninstellingen gebruikt, omdat het volume gemakkelijk te regelen is met een smartphone.

JBL Reflect Aero

Het geluid van de oortjes is goed voor waar ze voor bedoeld zijn, namelijk om ze te gebruiken terwijl je actief beweegt. Ik gebruikte ze tijdens het fietsen of hardlopen, en terwijl ik dat deed, luister ik graag naar rock of heavy metal met extra bas. Ik zou deze oortjes niet kiezen voor een rustige en ontspannen situatie. Als u van plan bent om naar klassieke muziek te luisteren terwijl u ontspant, moet u een andere hoofdtelefoon kiezen.

Actieve ruisonderdrukking zorgt ervoor dat de buitenwereld je niet te veel lastig valt tijdens het sporten. Al is het vooral in de stad goed om situationeel bewustzijn te hebben over wat er om je heen gebeurt. Om dit te doen, bevatten de oortelefoons iets dat Smart Ambient wordt genoemd, wat lijkt op ruisversterkend. Daarmee hoor je ver van tevoren een auto naderen, maar er is een keerzijde. Tijdens het fietsen tijdens winderig weer wordt het geluid ondraaglijk. Ik zou het niet gebruiken in een bus, want dan worden alle verkeerde geluiden versterkt. Het idee van Smart Ambient is goed, maar het vernietigt ook het belangrijkste, namelijk het luisteren naar muziek.

Het comfort is over het algemeen positief tijdens het sporten. Door de juiste oorvinnen te kiezen, blijven de oortjes op hun plaats. Ook werkte de microfoon geweldig tijdens het sporten, en alleen tijdens het fietsen bij winderig weer werd het geluid een probleem.

JBL Reflect Aero

Ik probeerde de oortjes een hele werkdag aan te houden, maar uiteindelijk lukte het gewoon niet. Na vier uur moest ik mijn oren een pauze geven. Ik moet wel zeggen dat dit het eerste paar oortjes waren, dat ik goed in mijn oren heb weten te passen, en om deze reden is zelfs vier uur een grote overwinning voor mij persoonlijk. Ik geef nog steeds de voorkeur aan een gewone koptelefoon met grote kopjes over mijn oren, als ik ze voor langere tijd moet gebruiken.

Omdat dit oortelefoons zijn voor actieve mensen, belooft JBL een niveau IP68-bescherming tegen stof en vocht. Tegen stof lijken ze goed beschermd, maar ik durfde er niet mee te gaan zwemmen. Volgens de handleiding moeten de oortelefoons overleven wanneer ze minder dan 50 cm water hebben. Maar ik wilde niet het risico lopen een oortelefoon te verliezen op de bodem van een meer, dus ik probeerde het niet.

JBL Reflect Aero is goed voor wat er gemaakt is om te doen. Het zijn oortjes voor actieve mensen. Ze klikken gemakkelijk op hun plaats en vallen niet vaak uit. De batterij gaat ongeveer acht uur mee en door 15 minuten op te laden krijg je een paar uur extra tijd om te luisteren. Maar deze zijn niet bedoeld om voor lange periodes tegelijk te worden gebruikt, omdat ik na een paar uur mijn oren een pauze moest geven.

08 Gamereactor Netherlands
8 / 10
+
Oortjes hebben een stevige pasvorm tijdens het sporten. De geluidskwaliteit is goed. Snel opladen.
-
Niet zo comfortabel om voor lange tijd te gebruiken. Smart Ambient werkt niet echt tijdens het luisteren naar muziek.
overall score
Is onze netwerkscore. Wat is die van jou? Netwerkscore is een gemiddelde van de cijfers uit alle landen