Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
FIFA 23

FIFA 23 was de Black Friday-winnaar in het Verenigd Koninkrijk

Het sportspel zag de verkoop in de loop van de week met 95% stijgen.

HQ

Volgens nieuwe verkoopgegevens gerapporteerd door GamesIndustry.biz, was FIFA 23 de grote winnaar als het gaat om de verkoop van videogames tijdens Black Friday in het VK. Er wordt gezegd dat de sporttitel van EA in de loop van de week een toename van de verkoop met 95% zag, waardoor het veruit de best verkochte titel van Black Friday was - althans als je alleen naar fysieke verkopen kijkt.

En dat komt omdat de digitale verkoopcijfers nog niet bekend zijn gemaakt. De algemene trend van de afgelopen jaren heeft de fysieke verkoop zien dalen, hoewel dit niet betekent dat de verkoop helemaal daalt, omdat de digitale verkoop in het algemeen jaar-op-jaar groter wordt.

Wat betreft welke andere titels op de Britse Black Friday-bestsellerlijst terechtkwamen, kwam Call of Duty: Modern Warfare II op de tweede plaats (met een omzetstijging van 9%), Pokémon Violet werd derde met Scarlet op de zesde plaats (beide games daalden met 64% ten opzichte van de week ervoor), Mario Kart 8 Deluxe profiteerde van bundels en steeg met 226% en werd vierde, en God of War: Ragnarök bleef het goed doen en werd vijfde.

Het moet gezegd worden dat Nintendo Switch-games meestal de grote winnaar van de week waren, aangezien Nintendo Switch Sports, Animal Crossing: New Horizons en Just Dance 2023 (een game die tegenwoordig redelijk synoniem is met de Switch) respectievelijk achtste, tiende en negende werden.

Op de zevende plaats stond Sonic Frontiers, dat profiteerde van deals en de omzet met 207% zag stijgen.

FIFA 23