Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Welke aankondigingen hebben de uitgevers en ontwikkelaars voor ons klaar liggen? We kijken met onze kristallen bol vooruit op de beurs.

HQ
HQ

De jaarlijkse Electronic Entertainment Expo is al meer dan twee decennia een van de hoogtepunten in de agenda van gamers over de hele wereld. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat enkele van de grootste bedrijven uit de industrie de expo aftrappen met hun eigen gigantische conferenties en streams vol met enerverende aankondigingen en onthullingen. Dit is meestal waar je de eerste beelden krijgt te zien van nog onaangekondigde games en meer van aankomende games. Het is dan ook geen verrassing dat veel van ons hoge verwachtingen koesteren over hetgene dat we dit elk jaar te zien krijgen. Sommige zouden zelfs kunnen zeggen dat een van de fijnste onderdelen van de expo de speculatie vooraf is en dat is ook exact wat we doen. Wat weten we en verwachten we te zien bij Electronic Arts, Microsoft, Bethesda Softworks, Square Enix, Ubisoft, Sony en Nintendo?

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Electronic Arts om 20:00 uur op 9 juni
We weten normaal gesproken weken voordat EA's persconferentie begint al af van de meeste aankondigingen, omdat de reusachtige uitgever bekendstaat om zijn jaarlijkse franchises. Tot op zekere hoogte geldt dat dit jaar ook voor EA Play. Bioware heeft al laten weten ons een uitgebreide blik te geven op Anthem; DICE laat Battlefield V zien; EA Sports-titels hebben gebruikelijk een gedeelte met FIFA 19; terwijl er ook een De Sims 4-onthulling is bevestigd, waarvan we gokken op een Nintendo Switch-versie.

EA heeft ons echter door de jaren ook voorzien van enkele minder voorspelbare aankondigingen, dus waar komen ze dit jaar mee opproppen? Amazon plaatste enkele maanden terug een boek dat refereerde aan Plants vs Zombies: Garden Warfare 3 en we weten dat Coldwood Interactive al twee jaar werkt aan een Unravel-vervolg. Beide lijken klaar voor een officiële onthulling. Hoe zit het met die jaarlijkse Skate 4-geruchten en -wensen? En is Respawn klaar om hun Star Wars-game te tonen? We denken dat er een kans is dat we al deze games zien, dus EA kan de E3 op zaterdag met een knal van start laten gaan.

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Microsoft om 22:00 uur op 10 juni
Microsoft weet dat ze dit jaar met iets speciaals moeten komen, aangezien ze bekritiseerd worden voor het gebrek aan of betere exclusieve games. Dat is waarom is het extra enerverend dat ze brutaal genoeg waren om te zeggen dat dit hun grootste E3 ooit wordt. Een interessante statement gezien de enige games waarvan we zeker weten dat we ze gaan zien zijn Crackdown 3, Forza Horizon 4 en Ori and the Will of the Wisps met hun respectievelijke releasedatums. Echter maken geruchten en gezond verstand het duidelijk dat dit niet het enige is wat we krijgen te zien.

343 Industries liet bij de E3 vorig jaar nadrukkelijk weten dat het geen nieuwe Halo liet zien, maar heeft dit jaar niets laten weten. Er gaan ook geruchten over meerdere Gears of War-games die in ontwikkeling zouden zijn, dus we zouden er minimaal één daarvan moeten zien op zondag. Playground kondigt wellicht niet alleen Forza Horizon 4 aan, maar nog een titel. Uit geruchten en vacatures blijkt dat het tweede team van de studio werkt aan een nieuwe game in de Fable-franchise. Is het eindelijk tijd om die prachtige soundtrack weer te horen? En waar doelde Phil Spencer op met zijn uitspraak dat jrpg's deel uit zouden maken van de persconferentie? Tel hierbij de 'third-party'-deals met Ubisoft voor Splinter Cell (als we de geruchten mogen geloven); Rocksteady's onaangekondigde game (een nieuwe DC-titel?); CD Projekt Red's Cyberpunk 2077; en Remedy's nieuwe game op; en je begrijpt dat ons hart sneller gaat kloppen als de persconferentie van Microsoft zondagavond begint.

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Bethesda om 03:30 uur s' nachts op 11 juni
Afgelopen jaar waren de meeste aankondigingen van Bethesda's E3-persconferentie al uitgelekt voordat deze begon. Dat is wellicht ook de reden voor de interessante keuze van het bedrijf om dit jaar zowel Rage 2 als Fallout 76 vroegtijdig te onthullen. De uitgever heeft ook een alles behalve aangekondigde uitbreiding voor Prey, dus wellicht maak je je zorgen dat het niets meer heeft om te laten zien in de show zelf. Bethesda staat eerlijk gezegd bekend om veel tijd aan iedere game te besteden, maar we denken dat ze enkele extra verrassingen achter de hand houden. Quake Champions kreeg onlangs in Australië een leeftijdsbeoordeling, wat een indicatie is dat de game wellicht binnenkort Early Access verlaat.

Hoe zit het met onaangekondigde games? We weten dat id Software niet de hoofdontwikkelaar is achter Rage 2, dus het is mogelijk dat ze aan Doom 2 werken. Machine Games heeft wellicht ook iets klaarliggen als Doom 2 nog niet klaar is. Wolfenstein II: The New Colossus verscheen afgelopen oktober, dus wellicht krijgen we een uitbreiding net als The Old Blood die een jaar na Wolfenstein: The New Order verscheen. En hoe zit het met The Evil Within 2? We zijn ook niet vergeten dat Bethesda Game Studios aan twee andere titels werkt naast Fallout 76. Krijgen we daarvan twee aankondigingen dit jaar?

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Square Enix om 19:00 uur op 11 juni
Square Enix houdt geen traditionele persconferentie, maar heeft een stream voor zijn aankondigingen. Dat maakt het niet minder interessant, aangezien we zeker meer krijgen te weten over Shadow of the Tomb Raider, de releasedatum van Kingdom Hearts III en de aankomende uitbreidingen voor Final Fantasy XV. We hopen ook absoluut om meer gameplay te zien van Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, een Westerse releasedatum voor Dragon Quest Builders 2 en een nieuw personage voor Octopath Traveler. Het Japanse bedrijf heeft zelfs nog enkele andere 'goodies' die we graag zien.

Als we het bizarre E3-lek van Walmart Canada moeten geloven komt Just Cause 4 er aan; terwijl we al weten dat Dontnod werkt aan Life is Strange 2; en Crystal Dynamics in samenwerking met Eidos Montreal druk bezig is met The Avengers Project. Recente afbeeldingen tonen ook dat Square Enix enige voortgang boekt met Final Fantasy VII: Remake. Wellicht genoeg om te tonen tijdens hun stream? De tijd zal het leren.

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Ubisoft om 22:00 uur op 11 juni
Ubisoft is erg transparant geweest over de meeste games die het gaat laten zien tijdens hun E3-persconferentie. Ze besloten Assassin's Creed Odyssey te bevestigen, kort nadat de titel van de game uitlekte via een sleutelhanger; en maakte het ook duidelijk dat we meer krijgen te weten over Tom Clancy's The Division 2, nadat de game in maart al werd aangekondigd. Ubisoft Montepellier heeft laten weten dat de nieuwe beelden van Beyond Good & Evil 2 die het begin mei toonde slechts een voorproefje was van wat het op de E3 laat zien; voor For Honor is er gehint naar een nieuwe factie; we krijgen een betere blik op het uitgestelde Skull & Bones; en The Crew 2 is gereed om te laten zien hoe afgewerkt de game is zo dicht bij de release. Starlink: Battle for Atlas en Transference hebben zich sinds de aankondiging op de E3 vorig jaar bijna niet meer laten zien en het wordt interessant om te zien hoe ver deze titels inmiddels zijn. Natuurlijk krijgen we ook een nieuwe Just Dance te zien.

Zelfs met deze transparantie geloven we niet dat we alles weten wat Ubisoft in petto heeft. Ze staan er om bekend de nodige verrassingen te hebben en we denken dat ze er zeker één of twee hebben klaarliggen. Sam Fisher, die recentelijk een cameo kreeg in Ghost Recon: Wildlands, is hier de perfecte kandidaat voor. Ubisoft heeft de afgelopen maanden het handelsmerk voor Splinter Cell in meerdere landen geregistreerd en we weten dat er nog een onaangekondigde AAA-game voor april volgend jaar verschijnt. Een andere kleinere titel die we vermoeden te zien is een nieuwe Trials-game. De laatste game in de reeks van RedLynx dateert alweer uit 2014 en met Trials Fusion als gratis PlayStation Plus-titel deze maand gokken we dat het hoogte tijd is voor een nieuw motoravontuur.

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

PlayStation om 03:00 uur s' nachts op 12 juni
Sony heeft het duidelijk gemaakt dat de persconferentie dit jaar anders wordt dan de afgelopen twee jaar. Het toont sowieso vier van hun grote titels: Death Stranding, Ghost of Tsushima, Spider-Man en The Last of Us: Part II. We hebben erg veelbelovende dingen over al deze vertoningen gehoord en kijken daar dan ook erg naar uit. We zouden verrast zijn als dat het enige is wat Sony laat zien, dus rekening er op dat Sony nog enkele andere titels klaar heeft liggen.

Third-party en indiegames maken daar overduidelijk deel van uit. Dus dit kan betekenen dat we meer informatie krijgen over Call of Duty: Black Ops 4's Blackout-modus, Destiny 2's Forsaken-uitbreiding, een releasedatum van Guacamelee 2, gameplay van Spelunky 2, Capcom's Devil May Cry 5 en meer. Sony laat zelfs al voor de persconferentie deze week enkele titels zien, zoals Tetris Effect. Wie weet waar ze nog meer mee op komen proppen? Dit jaar wordt de show in ieder geval anders en alleen al daarom zijn we erg nieuwsgierig.

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen

Nintendo om 18:00 uur op 12 juni
De aankondigingen van Nintendo zijn vaak het moeilijkst te voorspellen. Ze verspreiden deze meestal over meerdere Nintendo Direct- en Treehouse-streams. Een ding is zeker: we krijgen Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch te zien, waarschijnlijk met een releasedatum die gepaard gaat met de lancering van Nintendo Switch Online. Nintendo heeft zelfs laten weten dat het alleen maar titels voor de Switch laat zien. Hierdoor geloven we dat we meer te zien krijgen van Pokémon Let's Go Pikachu/Let's Go Eevee, Splatoon 2's Octo-uitbreiding, de nieuwe Yoshi, Fortnite, Dragon Ball FighterZ en Overcooked 2.

Over enkele andere titels zijn we niet zo zeker. Krijgen we eindelijk iets te zien van Metroid Prime 4, Bayonetta 3 en Pikmin 4? En hoe zit het met die zogenaamde Star Fox-racegame van Retro? Een herrezen Nintendo moet het succes van de Switch verder uitbouwen en er zijn dan ook genoeg fans die uitkijken naar enkele nieuwe aankondigingen over de grootste franchises van Nintendo.

E3 2018: Verwachtingen en voorspellingen