Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
Fallout 76

Deze verbeteringen zien we graag terug in Fallout 76

Nadat we flink wat tijd in Appalachia hebben besteed, hebben we wat ideeën gekregen over hoe Bethesda het leven buiten de Vault kan verbeteren.

HQ

Het is geen geheim dat Fallout 76 een ietwat ongelukkig begin heeft en behoorlijk wat kritiek te verduren krijgt van zowel spelers als journalisten. Bij Gamereactor hebben we het ondanks dat best naar onze zin in de game. Er steken echter genoeg valide klachten de kop op, en daarbij is ook niet iedereen gecharmeerd van het nieuwe concept achter de game, zoals een gebrek aan NPCs in de spelwereld die de geweldige quests geven waar Bethesda zo bekend om staat. Nu we behoorlijk wat tijd in Appalachia hebben besteed, denken we te weten welke elementen verbeterd kunnen worden om de kwaliteit van Fallout 76 te verhogen.

Technische verbeteringen: Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar de technische performance van de game moet echt omhoog. Op consoles gaat bij bijna elk gevecht de framerate naar beneden. Op alle platformen komen crashes te vaak voor en loopt iedereen constant tegen bugs aan. Sommigen van die bugs zijn vooral grappig, maar verschillende problemen zorgen er ook voor dat je progressie verliest, en dat is gewoon frustrerend. We weten dat er patches blijven komen (recentelijk kwam er nog een aptch van 40 GB uit), maar Bethesda mag dit in een nog sneller tempo doen om spelers in ieder geval een stabiele ervaring te geven.

Bied meer content: We vinden dat er al best veel content in Fallout 76 zit. Er is een gigantische spelwereld in te verkennen en meer dan genoeg gear om te vinden, maar meer is altijd welkom, en er is genoeg ruimte voor in de open spelwereld. Afgelopen week verhoogde de patch de stash limiet al van 400 naar 600 pond, en op 11 december komt er een bulldozer waarmee alle kleine bomen en rotsen in je kamp verwijderd kunnen worden. Meer van dit soort dingen!

Fallout 76

Gooi de teamgrootte omhoog: Dit klinkt misschien een beetje overbodig, omdat er al vier mensen in je team kunnen zitten, maar de Wasteland is een groot landschap. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, en het zou geweldig zijn om grotere teams te hebben waarmee je samen de wereld kunt verkennen. Bethesda heeft al duidelijk gemaakt dat dit een erg sociale game kan zijn, en wat is er socialer dan een groter team? Servers kunnen ook al veel meer dan vier spelers tegelijk aan, dus Bethesda hoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze allemaal lid kunnen worden van hetzelfde team en in gebouwen en XP kunnen delen.

Uitbreidingen: Traditioneel gezien hebben Fallout-uitbreidingen ons naar spannende, nieuwe werelden gebracht, van The Pitt in Fallout 3 tot Nuka World in Fallout 4, en dit concept zou prima werken in Fallout 76. We hebben alleen maar een plek nodig van waaruit we naar deze nieuwe gebieden kunnen reizen - een boot op een rivier of een tunnel ergens op de map bijvoorbeeld - zodat we naar een kleinere, afgesloten wereld af kunnen reizen voor nieuwe quests. Het zou er niet alleen voor zorgen dat de content diverser wordt, maar ook grafisch zou de game daardoor meer variatie kunnen bieden. Elder Scrolls Online deed iets vergelijkbaars met Morrowind.

Fallout 76

Breid de Atomic Shop uit: Niemand wordt natuurlijk blij van microtransacties, maar als we dat onderwerp even laten rusten, dan is de Atomic shop behoorlijk gelimiteerd. Een van de redenen waarom mensen Destiny en Fortnite zo leuk vinden is dat ze kunnen werken of betalen voor emotes en andere extra's. De Atomic Shop heeft al items zoals fotolijstjes, emotes en poses, maar we zien Bethesda deze winkel graag nog verder uitbreiden. Het is niet eens zo moeilijk om Atoms in de game te verdienen, dus je hebt niet eens het gevoel dat je vaak echt geld moet uitgeven, tenzij je alles heel snel wilt hebben natuurlijk. Op dit moment worden er ook items gerelateerd aan de feestdagen toegevoegd. Dit is een prima manier om mensen geïnteresseerd te houden.

Voeg wat leuke extra's toe: Je kunt al verscheidene grappige locaties in APpalachia verkennen en de fotomodus en motes gebruiken, maar het zou de game goed doen om nog wat luchtige zij-activiteiten te hebben. Wat is er socialer dan met wat vrienden een potje te pokeren of te darten? Sommige quests bevatten deze elementen al, dus het moet niet te moeilijk zijn deze voor iedereen beschikbaar te stellen.

Fallout 76

Geef spelers een reden voor PvP: De player versus player-gameplay in Fallout 76 laat ons met een dubbel gevoel achter. We willen niet dat spelers van een hoog niveau voor de lol nieuwkomers afknallen - daarom doe je ook maar weinig damage tot iemand terugschiet en krijg je een bounty op je hoofd als je onschuldige mensen doodt - maar er moet wél een goede reden zijn om op elkaar te schieten. Er is nu niet echt een reden om elkaar op te zoeken en een gevecht te starten, aangezien het bijna alleen maar nadelen heeft. Destiny gebruikt hier de Crucible voor, en misschien is een soortgelijke arena wel de oplossing voor Fallout 76. Niemand wil nu tegen elkaar vechten, omdat het geen voordelen oplevert. Hier moet wat aangedaan worden.

Blijf de formule aanpassen: Dit punt is misschien een beetje raar - we vinden de game leuk, dus waarom zouden we formule aan willen passen? We bedoelen niet het hele concept achter de game, maar dat wil niet zeggen dat Bethesda niet de beste elementen uit hun andere games kan implementeren. Zet hier en daar op de map een paar NPCs als een andere manier om het verhaal te vertellen. De documenten zijn immers niet altijd even spannend om te lezen, en naar holotapes luisteren is niet zo handig wanneer je met een groep spelers bent of in een vuurgevecht zit. Het verhaal van Fallout 76 mist nog een beetje impact - ondanks hoogtepunten zoals de Apline River-cabin - en nieuwe manieren zoeken om dit op te lossen kan geen kwaad.

Fallout 76

Dit zijn een paar suggesties om Fallout 76 in 2019 te verbeteren. Misschien heb jij ook wel ideeën om het spel nog beter te maken. Laat ze ons dan weten hieronder in de reacties!