Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
previews
Devil May Cry 5

Devil May Cry 5

Nero en Dante zijn terug.

HQ
HQ

Tien jaar nadat we met de charismatische Devil May Cry's Nero ons een weg door hordes aan duivelse hellegebroed konden hakken en enkele remasters én één Ninja Theory-reboot neemt Capcom de teugels weer in handen. Natuurlijk is een van de helde uit de franchise, Nero, ook weer terug. Het aankomende Devil May Cry 5 is langverwacht, maar krijgen we enkele verbluffende nostalgische waanzinnigheid te zien in of blijft Nero's heerschappij achter in 2008? Alhoewel we dat op dit moment nog niet kunnen beantwoorden, speelden we de game wel op de Capcom-booth op de Gamescom in Keulen: en het speelt en ziet er behoorlijk geweldig uit.

Enigszins gespannen gaan we de persruimte binnen. Nero en vermoedelijk onze eerste ervaring met een portie stoerheid (die aanname bleek te kloppen) stonden achter een gesloten deur achterin de ruimte op ons te wachten. De demo waarmee we aan de slag plaatste ons met Nero en zijn eigenzinnige, stoere vrouwelijke handlanger - het nieuwe personage Nicoletta 'Nico' Goldstein - midden in de actie. Nico, achter het stuur van een minivan en een gevaar voor de weg, bracht ons naar een stad vol met demonen. De oorspronkelijk bewoners waren overduidelijk gevlucht aangezien er overal vlezige tentakels uit de muren groeiden. Dat is echter geen reden voor paniek; Nero is er namelijk om redding te bieden.

Devil May Cry 5
Dit is een ad:

Onze held hanteert hier voor zijn karakteristieke Red Queen Sword, een robotarm die door Nico is aangepast, en natuurlijk zijn vertrouwde dubbelloopsrevolver. Het zwaard werkt en voelt hetzelfde als in vorige games met Nero en levert doeltreffend enkele stijlvolle combo's op in gevecht met vijanden door snel op knoppen te drukken. Dat levert bovendien, afhankelijk van je vaardigheden, een smakelijke eindscore op na ieder gevecht en level.

De Blue Rose, Nero's revolver, werkt evenzo en is een uitstekende manier om een combo voort te zetten, na een dubbele sprong/zwaardcombo of om Nero afstand te laten nemen van de vijand. De nieuwe robotarm, Devil Breaker genoemd, biedt enkele toffe nieuwe opties. De meest noemenswaardige is de 'grappling'-vaardigheid. Deze is enorm handig als je een springcombo begint en een vijand mist; door deze te grijpen kun je ze toch meenemen in je combo. Je kunt ook vijanden vanaf een afstandje je combo insleuren. Afgezien van het grijpen van tegenstanders laat Devil Breaker je de tijd tijdelijk bevriezen, waardoor je het weerloze hellegebroed ongemoeid in stukjes kunt hakken.

Devil May Cry 5Devil May Cry 5Devil May Cry 5

Nadat we elke demoon die op ons pad op de, anderzijds verlaten, straten van de stad verslagen hadden, moesten we op zoek naar en soort van larve om een tentakelachtige voorwerp dat ons pad blokkeerde naar het volgende gebied weg te halen. Na deze gevonden te hebben deed de larve zich te goed aan de vlezige ingewanden van de tentakels en konden we onze weg vervolgen. Aan de andere kant ging er een telefoon af in een ouderwetse telefooncel; nietsvermoedend nemen we de telefoon op om Nico aan de andere kante te horen. Ze heeft geen zin meer om te wachten op Nero en in een tussenfilmpje zien we hoe ze als een krankzinnige richting Nero scheurt om met piepende banden tot stilstand te komen. Hierna komen we wederom terecht in een nieuw gebied.

Dit is een ad:
HQ

Hier springen we van een enorme hoogte (wat ieder normaal mens niet zou overleven) en worden we begroet door een gigantische eindbaas. Zoals je kunt verwachten biedt de eindbaas de nodige uitdaging, dankzij een reeks aan aanvallen - inclusief vurige draaikolken die de spelers richting zijn buik/mond zuigen; een schokgolf door op de grond te gaan zitten; en een frontale aanval (die als je goed ontwijkt in de muur eindigt). Doordat er slechts een paar groene 'orbs' te vinden waren in de vechtarena, leerden we al snel zorgvuldig om te gaan met ons leven - al slaagden we er de eerste keer direct in om het gevecht te overleven, waarna de demoon ontplofte en de demo ten einde kwam. We hadden het gevoel fantastisch gespeeld te hebben, maar een gigantische B op het scherm als beoordeling suggereerde iets anders.

Na het spelen we deze demo kunnen we concluderen dat Devil May Cry 5 er verbluffend uitziet (het visuele aspect is volgens de makers een van de onderscheidende kenmerken) en het voelt oprecht als een van de genummerde delen in de reeks. Het vechten is snel en de besturing is responsief, de muziek is fantastisch, de hoofdpersoon en zijn nieuwe handlanger zijn sympathiek en onze algehele indruk overtrof onze verwachtingen. Het ziet er naar uit een waardige toevoeging te worden in de reeks en het enige wat er nog valt te doen is tot maart wachten om te zien of de rest van de ervaring dat waar weet te maken.

Devil May Cry 5Devil May Cry 5Devil May Cry 5