Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
Vikings on Trampolines

De ontwikkelaar van Owlboy legt uit hoe hun nieuwe game toegankelijkheid combineert met een uitdagende moeilijkheidsgraad.

Een hele evenwichtsoefening.

HQ

Vikings on Trampolines, de aankomende game van de Owlboy makers D-Pad Studio, heeft lang op zich laten wachten. Meer dan twintig jaar geleden maakte een van de programmeurs van het team een prototype van het spel waarin je speelt als Vikingen die op trampolines springen en bazen verslaan. Om het spel toegankelijk te maken voor zijn zus, die niet van gamen hield, bestuurde je je personage alleen met een enkele analoge stick.

Nu legt D-Pad Studio de laatste hand aan een volledige versie van het spel, en hoewel het in veel aspecten is uitgebreid, met een verhaalmodus, bazen, minigames en tonnen niveaus, blijft het kernconcept van toegankelijkheid hetzelfde, studio-CEO en art director op Vikings on Trampolines, Simon Stafsnes Andersen vertelde ons tijdens Gamescom:

"We hebben mensen gehad die al zes jaar oud waren die dit speelden, we hebben heel oude mensen gehad die dit spel vrij gemakkelijk konden oppikken. En het mooie is dat je het met slechts één stok kunt spelen, je kunt een drankje in de andere houden. We hebben mensen gehad die licht dronken waren en die ons ook hebben kunnen verslaan."

Vikings on Trampolines

Hoewel Vikings on Trampolines zeker zeer toegankelijk is - het kostte ons niet meer dan een paar seconden om het concept te begrijpen tijdens het spelen met de ontwikkelaar - betekent dit niet dat er geen uitdagingen zullen zijn.

"Door Covid konden veel mensen elkaar niet in dezelfde ruimte ontmoeten, dus we wilden ervoor zorgen dat je dit spel ook alleen kon spelen, of je kon het coöperatief spelen met vier personen," Simon Stafsnes Andersen legt uit. "In de adventure-modus speel je een vast aantal werelden, en daar hebben we een soort minigame-achtige werelden voor, waarbij je een ranking krijgt als je ze voltooit, maar we hebben ook baasgevechten. Nadat je je basislevels hebt voltooid, krijg je een baasgevecht. En omdat de besturing bedrieglijk eenvoudig is, maken we de bazen bedrieglijk moeilijk, dus het wordt een stuk moeilijker naarmate je verder gaat."

Wat betreft wanneer Vikings on Trampolines uitkomt, zegt Simon Stafsnes Andersen het volgende in ons video-interview dat je hieronder kunt bekijken: "We hopen in ieder geval de ontwikkeling ergens volgend jaar af te ronden. Wanneer de releasedag zal zijn, ga ik niet zeggen, omdat we D-Pad Studio zijn, hebben we een track record van wat tijd besteden aan dingen, maar hopelijk, hopelijk volgend jaar."

HQ