Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
nieuws
FIFA 23

Bekijk onze FIFA 23 vs eFootball 2023 vergelijking

EA's laatste FIFA-gelicentieerde inzending en Konami's F2P-aanbod zijn tegenwoordig heel anders qua inhoud, maar welke heeft betere graphics?

HQ

Er is veel te zeggen over de meer gescripte ervaring van FIFA 23 en de meer traditionele, free-roaming-aanpak van eFootball 2023 als het gaat om pure voetbalgameplay, maar met de eerste die slechts een paar dagen geleden is uitgebracht (je kunt onze FIFA 23-recensie hier lezen) en de laatste die zijn inhoud ziet bijgewerkt met het nieuwe seizoen, wilden we vandaag onze focus leggen op de visuele authenticiteit van de meest gespeelde titels op basis van de prachtige game.

Inter Milaan en FC Barcelona stonden gisteravond tegenover elkaar in het Giuseppe Meazza/San Siro stadion, dus we speelden dezelfde wedstrijd in beide PS5-titels zodat je je eigen vergelijkingen en conclusies kunt trekken. Houd er rekening mee dat zowel Inter als Barça en partnerclubs aan Konami's, vandaar de extra visuele schittering voor hun spelers en stadions.

FIFA 23, het gras en de sfeer

Het nieuwe gras, enkele van de nieuwe HyperMotion2-animaties, de stadionsfeer en de officiële schermafbeeldingen zien er goed uit, maar sommige andere animaties zijn ondermaats en 3D-modellen en gezichten voor verschillende spelers zijn er nog niet.

HQ

eFootball 2023, de gezichten en de kleedkamers

Lautaro Martínez, Lukaku, Pedri, Sergi Roberto, Lewandowski of Ter Stegen lijken er beter uit te zien en er zijn schoten vanuit het stadion, maar de belichting en grasmat van PES Team kregen een duidelijke klap bij de overstap naar Unreal Engine.

HQ

En waarom zijn sommige selecties en blessurevoorwaarden nog niet bijgewerkt of weerspiegeld in beide wedstrijden? Welke ziet er volgens jou beter uit en/of speelt beter?