Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen

2019 Preview: Indie Wishlist #2

We kijken naar nog meer veelbelovende indietitels. Dit keer games die onder een indielabel vallen.

HQ

We hebben al enkele veelbelovende indiegames bekeken die (hopelijk) in 2019 verschijnen en dat waren titels van onafhankelijke studio's. Nu kijken we wederom naar een reeks interessante indietitels die dit jaar moeten verschijnen, maar dit keer betreft het games die gesteund worden door een (indie)uitgever.

Ape Out (pc, Switch) - 7 februari
Ontwikkelaar: Gabe Cuzzillo / Uitgever: Devolver Digital

We zijn dol op de nodige apenstreken en Ape Out belooft dat zeker af te leveren. Je speelt als een gorilla die probeert te ontsnappen in verschillende levels die vol zitten met bewapende bewakers. Het vernuftige ontwerp waarin muren je vogelperspectief blokkeren maakt het minder een puzzelgame en spreekt je reactievermogen aan. De energieke soundtrack en visuele stijl liet Ape Out opvallen.

HQ

Black Future '88 (pc) - 2019
Ontwikkelaar: SUPERSCARYSNAKES / Uitgever: Good Shepherd Entertainment

Geen andere game in 2019 weet de overdreven jaren '80 'look' beter over te brengen dan deze titel. Met snelle 'run-and-gun' gameplay, rookmachines, laserstralen en een 'synth-punk' stijltje is er waarschijnlijk geen andere titel die onze bionische harten dit jaar sneller laten kloppen.

HQ

Blazing Chrome (pc, PS4) - begin 2019
Ontwikkelaar: JoyMasher / Uitgever: The Arcade Crew

Iedereen houdt van een beetje Contra, maar het aanbod voor dat soort actie is al een tijdje broodmager. The Arcade Crew wil dit in 2019 oplossen en laat je terugvechten tegen je robotheersers - alleen of met een vriend - in deze enerverende missie om de mensheid te redden.

HQ

Bloodstained: Ritual of the Night (pc, PS4, Switch, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: ArtPlay / Uitgever: 505 Games

Koji Igarashi - verantwoordelijke voor de beste Castlevania-titels - brengt ons een gloednieuwe game in zijn kenmerkende stijl. Met zowel een verbeterd gevechtssysteem, dat doet denken aan zijn oude games, en een geüpdatete visuele 3D-stijl, kan Bloodstained weleens de hedendaagse 'Igavania'-game worden waar we altijd op gewacht hebben.

HQ

Children of Morta (pc, PS4, Switch, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Dead Mage / Uitgever: 11 bit Studios

Wanneer het gevaar Mount Morta bereikt kunnen we dat niet alleen tegenhouden. In plaatst daarvan komt de hele familie mee in Dead Mage's 'top-down' avontuur. Iedere familielid heeft een unieke vechtstijl en kerkers veranderen in iedere speelsessie. Dit is een game waar we gemakkelijk plezier mee kunnen beloven, tenminste dat hopen we.

HQ

Close to the Sun (pc, PS4, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Storm in a Teacup / Uitgever: Wired Productions

Vergelijkingen met Bioshock zijn vaak een goed teken en het is duidelijk waar de vergelijking van Storm in a Teacup's Close to the Sun vandaan komen. Je bent in een duister schip van Nikola Tesla opzoek naar je zus, maar welke geheimen vind je daar? Daar moeten we zelf achter komen...

HQ

Dark Devotion (pc) - 2019
Ontwikkelaar: Hibernian Workshop / Uitgever: The Arcade Crew

Een bedevaartstocht is nooit gemakkelijk, maar voor je Templar in Dark Devotion is het extra uitdagend, aangezien er genoeg eindbazen en schurken op de loer liggen in de geheime tempel die je in je thuisstad verkent. De game bevat de nodige sfeer en uitdaging, en laten we ook niet enkele duistere mysteries vergeten.

HQ

Disco Elysium (PC) - hopelijk 2019
Ontwikkelaar: ZA/UM / Uitgever: Humble Bundle

Er zijn veel elementen die opvallen bij de politie-rpg Disco Elysium. Het heeft een unieke ietwat schilderachtige stijl en je kunt je eigen politie vormen en aanpassen door de acties en vaardigheden die je oppikt - wordt je een gevoelloze harde detective of een analytische Sherlock Holmes? Het bevat ook nieuwe muziek van de post-rock band British Sea Power.

HQ

Indivisible (pc, PS4, Switch, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Lab Zero Game / Uitgever: 505 Games

Het team van Lab Zero bestaat uit experts op het gebied van handgetekende 2D-animatie en de verbluffende graphics hier tonen dat wederom. Combineer dat met een variatie unieke personages, een levendige wereld om te verkennen en een traditioneel rpg-vechtsysteem, en je hebt een game om dit jaar in de gaten te houden.

HQ

Inmost (pc) - 2019
Ontwikkelaar: Hidden Layer Games / Uitgever: Chucklefish

Drie speelbare personages zijn in Inmost op avontuur. Deze puzzelplatformgame brengt je naar een griezelig pixelkasteel waar vallen en ontsnappen je beste keuze zijn om de vijanden te verslaan. Flikkerende lichten, enge gangen en spookachtige griezels maken dit een horrortitel om naar uit te kijken.

HQ

Lost Words: Beyond the Page (pc, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Sketchbook Games, Fourth State / Uitgever: Modus Games

Als de woorden "geschreven door Rhianna Pratchett" niet genoeg zijn om je te overtuigen is het feit dat je woorden moet bewegen in deze game dat misschien wel. Het ziet er uniek uit, waarbij je fysiek met de woorden in je dagboek speelt en we kunnen niet wachten hoe dit in de game is terug te zien.

HQ

Mosaic (pc, PS4, Switch, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Krillbite Studio / Uitgever: Raw Fury

Iedere dag lijkt het zelfde. Sta op. Kleed je aan. Ga naar je werk. Werk. Ga naar huis. Ga naar bed. En opnieuw. Mosaic is een adventuregame van de Noorse indie-ontwikkelaar Killbrite (Among the Sleep) die doet denken aan Inside. Het plaatst je in de schoenen van een doorsnee kantoormedewerker en het idee is om te proberen deze dagelijkse routine te doorbreken terwijl je probeert een Big Brother-achtige samenzwering te ontrafelen.

HQ

My Friend Pedro (pc) - 2019
Ontwikkelaar: DeadToast Entertainment / Uitgever: Devolver Digital

Wie houdt er niet van een schattige banaan die je aanmoedigt om mensen af te maken? Dat is wat we in My Friend Pedro krijgen, waarbij je fruitige vriend je begeleid in tweedimensionale Matrix-achtige slow-motion stunts en vuurgevechten, die niet zouden misstaan in een actiefilm op het grote scherm.

HQ

Night Call (pc, PS4, Switch) - zomer 2019
Uitgever: MonkeyMoon and Black Muffin / Ontwikkelaar: Raw Fury

Er is iets met gesprekken die je met taxichauffeurs voert. Het heeft een bepaalde intimiteit, maar wel met een totale vreemde. In dit veelbelovende moordmysterie, Night Call, speel je een taxichauffeur die de politie moet helpen een seriemoordenaar te pakken te krijgen in Parijs. De moordenaar verandert iedere speelsessie en je weet nooit welke passagiers je oppikt. Naast het oplossen van de moordzaak moet je ook rekening houden met het geld dat je verdient met je taxiritjes.

HQ

Ooblets (pc, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Glumblerland / Uitgever: Double Fine

Het is lastig om niet te glimlachen als je naar Ooblets kijkt. Het is enorm schattig. De ontwikkelaar beschrijft het als een combinatie tussen Harvest Moon, Pokémon en Animal Crossing. Oftewel een het boerenleven, verzamelen van beestjes en dansgevechten met andere Ooblets-trainers. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

HQ

Outer Wilds (pc, PS4, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Mobius Digital / Uitgever: Annapurna Interactive

Net als Obsidian's game met een vergelijkbare titel, The Outer Worlds, laat deze indiegame je nieuwe planeten verkennen. Hier moet je wel je eigen avontuur maken aangezien je zelf je ruimteschip bestuurt, alle uithoeken verkent en op een overvloed aan quests gaat. De rust en kalmte is ook een fijne afwisseling van de hectische ruimtegevechten.

HQ

Pathway (pc) - 2019
Ontwikkelaar: Robotality / Uitgever: Chucklefish

Uitgever Chucklefish combineert in Pathway een Tweede Wereldoorlog-verhaal met tactische gevechten en heerlijke pixels. Dankzij willekeurig gegenereerde elementen moet iedere spelervaring anders zijn, alhoewel er in ieder verhaal meer dan genoeg tactische pixelgevechten zullen plaatsvinden.

HQ

Sable (Xbox One, pc) 2019
Ontwikkelaar: Shedworks / Uitgever: Raw Fury

We kunnen het visueel prachtige Sable sinds Microsoft's E3-persconferentie afgelopen jaar niet meer uit onze kop krijgen. In combinatie met het muzikale talent van Japanese Breakfast kan het verkennen van deze wereld en het ontrafelen van diens mysteries weleens een audiovisuele ervaring worden die we nooit meer vergeten. Laten we het hopen.

HQ

Sayonara Wild Hearts (pc, Switch, PS4, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Simogo / Uitgever: Annapurna Interactive

Na zichzelf op mobiele platformen te hebben bewezen maakt de Zweedse indie-ontwikkelaar Simogo (Year Walk, Device 6) zich op voor hun grootste game tot nu toe, een titel die wordt beschreven als een 'pop album videogame'. Sayonara Wild Hearts werd voor het eerst onthuld op The Game Awards in december en ziet er uit als een regelrechte hit.

HQ

She and the Light Bearer (pc) - 17 januari
Ontwikkelaar: Mojiken Studio, Toge Productions / Uitgever: Toge Productions

Een mix tussen een muziekalbum en een adventuregame. Toge Productions verkiest voor een sprookjesachtige stijl en een poëtisch verhaal. Als een vuurvliegje ga je op avontuur om de toekomst van het bos te bepalen. Dit ziet er uit als een unieke game die we zeker dit jaar willen spelen.

HQ

Streets of Rage 4 (platformen nog niet bekend) - 2019
Ontwikkelaar: Lizardcube en Guard Crush Games / Uitgever: DotEmu

Een klassieke franchise nieuw terugbrengen is nooit makkelijk, maar het lijkt er op dat Lizardcube en Guard Crush Games Streets of Rage recht aan doen. Hoofdrolspelers Axel Stone en Blaze Fielding zijn opnieuw ontwerpen in een prachtige visuele stijl die de franchise eindelijk terugbrengt.

HQ

The Last Night (Xbox One, pc) - 2019
Ontwikkelaar: Odd Tales / Uitgever: Raw Fury

The Last Night is een verbluffende en memorabele game die voor het eerst op de E3 in 2017 werd getoond. Het is een adventuregame die spelers meeneemt naar een bittere dystopische toekomst. Hoewel het team recentelijk met enkele financiële problemen heeft te kampen, kunnen we nog steeds niet wachten om de game te spelen. Hopelijk zorgen de problemen van de studio niet dat deze titel nog langer op zich laat wachten.

HQ

The Occupation (pc, PS4, Xbox One) - 5 februari
Ontwikkelaar: White Paper Games / Uitgever: Humble Bundle

Wij houden er van om een journalist te spelen in een game en in The Occupation kunnen we dat doen in een alternatieve geschiedenis rondom 24 oktober 1987. De actie speelt zich af in het noordwesten van Engeland en de game is in principe een onderzoeksthriller. Het meest interessante van The Occupation is wellicht de flexibele verhaalvertelling met meerdere uitkomsten waarin de tijd van belang is als je een terroristische aanval wilt voorkomen.

HQ

Trüberbrook (pc, PS4, Switch, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: btf GmbH / Uitgever: Headup Games

Deze klassieke 'point-and-click' adventure begon op Kickstarter en kent een prachtige visuele stijl en omgevingen waarvan echte miniaturen zijn gebruikt. In Trüberbrook speel je een Amerikaanse natuurkundige genaamd Tannhauser die in een mysterieus Duits dorpje terecht komt nadat hij een wedstrijd heeft gewonnen, waarvan hij zich niet kan herinneren daar ooit aan meegedaan te hebben. Dit scifi-mysterie speelt zich af in de jaren '60 en moet zeer binnenkort al verschijnen.

HQ

Valfaris (PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Steel Mantis / Uitgever: Digital Uppercut Productions

Digital Uppercat noemt het een "heavy metal space opera" en gebruikt gierende elektrische gitaren en drumsolo's in hun actievolle 2D-platformgame. Als je een fan bent van heavy metal of van de ouderwetse Contra-gameplay, dan moet je deze titel in de gaten te houden.

HQ

Void Bastards (pc, Xbox One) - 2019
Ontwikkelaar: Blue Manchu / Uitgever: Humble Bundle

Dit is niet je gemiddelde 'first-person' shooter. Om in de ruimte te overleven moet je zorgvuldig je stappen plannen, verlaten ruimteschepen afstruinen voor hulpmiddelen en wonderlijke vreemde wapens 'craften'. Voeg daarbij een reeks personages met verschillende vaardigheden aan toe en een talentvol team (belangrijke ex-medewerkers van Irrational) en je hebt een game waar we enorm naar benieuwd zijn.

HQ